Στιγμές της Ομόνοιας

Η πολυσυλλεκτική ταυτότητα της εμβληματικής πλατείας της Αθήνας σε μια έκθεση φωτογραφίας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών 11-14 Μαϊου.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα παθιασμένο φιλί στις σκάλες στον σταθμό του τρένου. Το πρωινό πέταγμα των περιστεριών μπροστά από το Δημαρχείο Αθηνών. O Δρομέας που επιστρέφει στη θέση του. Η πλατεία Ομονοίας είναι ένα μέρος συνάντησης με σημαντικά τοπόσημα, εμφανείς αντιθέσεις και πολλές αλλαγές στη διαδρομή της. Αυτήν ακριβώς την πολυσυλλεκτική ταυτότητα της πλατείας και των πέριξ δρόμων αποτυπώνει η φωτογραφική έκθεση Ομόνοια λόβερς, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων. Η ομάδα Ομόνοια λόβερς δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελείται από φωτογράφους, γραφίστες, καλλιτέχνες και έναν μεταφραστή. Χρησιμοποιεί ψηφιακές και αναλογικές μηχανές με φιλμ και κινητά τηλέφωνα για να παγώσει τον χρόνο. Οι περισσότεροι περπατούν βιαστικά στην πρωτεύουσα, εκείνοι όμως στέκονται για να συγκρατήσουν τις στιγμές, σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό προσωπικών εμπειριών. «Η Ομόνοια, όσες αλλαγές και να συμβαίνουν, δεν αλλάζει στον πυρήνα της. Στιγμές όπου το εγχώριο συνδιαλέγεται διστακτικά με τον τουρίστα και ο βιαστικός που προσπερνάει τον αργόσχολο συνθέτουν το παζλ της άγρυπνης πόλης. Οι φωτογραφίες μας συνθέτουν ένα κολάζ με όσα όμορφα μας κερδίζουν καθημερινά», σημειώνει ο Στράτος Νεσλεχανίδης, φωτογράφος και ιδρυτής των Ομόνοια λόβερς.

INFO
Έκθεση φωτογραφίας: Ομόνοια λόβερς Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, Αθηνάς 63, 11-14 Μαΐου, 10.00-20.00.
Eίσοδος ελεύθερη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT