Είναι το Silo η νέα σειρά που θα μας καθηλώσει;

Είναι το Silo η νέα σειρά που θα μας καθηλώσει;

Το δυστοπικό και ταυτόχρονα φαντασμαγορικό Silo του Apple TV+ είναι πολύ πιθανό να σας καθηλώσει.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίμενα το SILO με λαχτάρα μια δεκαετία. Από τότε δηλαδή που πρωτοδιάβασα τα viral μυθιστορήματα του πρώην καπετάνιου ιστιοπλοϊκού Χιου Χάουι σχετικά με ένα τεράστιο υπόγειο σιλό που έχει μετατραπεί, εδώ και αιώνες, στο ύστατο καταφύγιο των μερικών χιλιάδων επιζώντων της ανθρωπότητας μετά από μια απροσδιόριστη καταστροφή που έχει μετατρέψει τον έξω (ή μήπως τον πάνω;) κόσμο σε μια τοξική κόλαση. Ένας υπόγειος ανάποδος ουρανοξύστης (μιλάμε για εκατοντάδες επίπεδα) με ανύπαρκτη ιστορία («διαγράφτηκε» σε μια εξέγερση), δρακόντειους κανόνες και ακόμη πιο αυστηρή κοινωνική δομή (οι των πάνω ορόφων δεν έχουν σε καμιά εκτίμηση τους κάτω που, ωστόσο, φροντίζουν ώστε να δουλεύει η γεννήτρια). Αυστηρότερος κανόνας όλων; Το ότι δεν λες ποτέ ότι θέλεις να βγεις έξω. Γιατί τότε σε συλλαμβάνουν, σου δίνουν ένα μάλλινο πανί (για να καθαρίσεις τον φακό της κάμερας που μεταδίδει την εικόνα από τον έξω κόσμο σε όλες τις οθόνες-«παράθυρα»), βγαίνεις και πεθαίνεις.

Οδηγός μας σε αυτό το steampunk σύμπαν είναι στην αρχή ο σερίφης του σιλό και η σύζυγός του και, στη συνέχεια, η σκληροτράχηλη μηχανικός (Ρεμπέκα Φέργκιουσον), που προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος σκότωσε τον σύντροφό της, προσθέτοντας μια δόση «κλασικού» αστυνομικού μυστηρίου στην όλη ιστορία. Βέβαια τα ερωτήματα που θέτει το Silo είναι πολλά (τι υπάρχει όντως εκεί έξω; είναι αλήθεια αυτό που δείχνουν οι οθόνες; γιατί είναι έγκλημα να μιλάς για το παρελθόν;) και πολύ υπαρξιακά (ποιος τελικά γράφει την ιστορία; είναι ο φόβος ή η αλήθεια καλύτερη βάση για να χτίσεις μια κοινωνία;). Το τελικό αποτέλεσμα, διά χειρός του δημιουργού των Justified και The Americans, είναι τόσο απίστευτα ρεαλιστικό, τόσο επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό, που αξίζει να το δουν ακόμη και όσοι δεν είναι φαν του είδους.

ΙΝFO
Δημιουργός: Γκράχαμ Γιοστ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 91%
Η σειρά στριμάρεται από τo Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT