AI στη μουσική: To Αthens Music Week ανοίγει τη μεγάλη συζήτηση

AI στη μουσική: To Αthens Music Week ανοίγει τη μεγάλη συζήτηση

Το Athens Music Week φωτίζει τη νέα σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με τη μουσική και υποδέχεται το κοινό σε ένα μεγάλο live στην Τεχνόπολη.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες μέρες άκουσα τον Τζορτζ Χάρισον να τραγουδάει το Don’t look back in anger των Oasis. H ηχογράφηση δεν υπήρξε ποτέ. Πρόκειται για ένα από τα πολλά τρικ της τεχνητής νοημοσύνης, αποτέλεσμα μιας πρακτικής που έγινε μόδα το τελευταίο διάστημα, και για κάποιους σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη μουσική. Οι ευκαιρίες και οι απειλές της εν λόγω τάσης αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες θεματικούς άξονες του επερχόμενου Athens Music Week, της μοναδικής διοργάνωσης στη χώρα μας για τη μουσική βιομηχανία. Θα επηρεάσει η ΑΙ με ουσιαστικό τρόπο την πίτα των εσόδων; Πού αρχίζει και πού τελειώνει η εκμετάλλευση ηχηρών ονομάτων του παρελθόντος; Τι θα συμβεί με το ηθικό κομμάτι και τα πνευματικά δικαιώματα; Η συζήτηση είναι μεγάλη…

Σε τρεις μέρες, το Athens Music Week θα φιλοξενήσει συνολικά 130 εκπροσώπους εταιρειών, διεθνών δικτύων και οργανισμών, πολιτιστικών ιδρυμάτων και κρατικών φορέων, από την Ελλάδα και τον κόσμο. Πέρα από την ΑΙ, θα συζητηθούν και άλλα θέματα για τη σχέση της μουσικής με την τεχνολογία, πιο άμεσης χρησιμότητας. Όπως ας πούμε το πώς μπορείς να αξιοποιήσεις κατά τον βέλτιστο τρόπο το YouTube, το Instagram και το Tik Tok για την προώθηση της μουσικής σου. Φυσικά, από μια διοργάνωση για τη μουσική δεν θα μπορούσε να λείπει η ίδια η μουσική: Τα βράδια, γνωστά στέκια του κέντρου της Αθήνας, όπως το Boiler, η Crust και το Six d.o.g.s, θα φιλοξενήσουν μικρά live acts. Τέλος, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την πρώτη μέρα του καλοκαιριού με μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη, όπου θα συμμετάσχει ο Τούρκος παραγωγός Hey! Douglas, το Παιδί Τραύμα, οι Steams και οι Babo Koro.

ΙΝFO
30/5-1/6. Το μονοήμερο εισιτήριο κοστίζει 10€ στην προπώληση, ενώ το τριήμερο 25€. Περισσότερα στο athensmusicweek.gr.

AI στη μουσική: To Αthens Music Week ανοίγει τη μεγάλη συζήτηση-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
Overmono – Good lies
Δεν ξέρω αν εγώ μεγαλώνω ή αν όλα ρέπουν προς τη μετριότητα, αλλά θα πόνταρα τα λεφτά μου στο πρώτο. 
Σε κάθε περίπτωση, δυσκολεύομαι να αγαπήσω το ντεμπούτο των Οvermono – κι ας είναι μια αξιοπρεπής κατάθεση ηλεκτρονικής μουσικής για τα πάρτι που έρχονται. Ξεχωρίζει το Is U, αλλά και το Calling out, στο φόντο του οποίου ακούμε τον Slowthai.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT