The Diplomat: Η πιο «κολλητική» σειρά της σεζόν

The Diplomat: Η πιο «κολλητική» σειρά της σεζόν

To πολιτικό δράμα The Diplomat του Netflix, με την Κέρι Ράσελ, είναι ταυτόχρονα αξιολάτρευτο και αδύνατον να σταματήσεις να το σκέφτεσαι.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και προτιμάμε να παρουσιάζουμε πάντα την πιο πολυσυζητημένη σειρά της εβδομάδας (εσένα εννοώ High Desert, με την Πατρίσια Αρκέτ, στο Apple TV+), η Κέρι Ράσελ –άκρως επίκαιρη μετά το viral κινηματογραφικό Cocaine Bear– μας ανάγκασε να κάνουμε αυτή την εβδομάδα μια εξαίρεση, αν και προφανώς το The Diplomat δεν θεωρείται «παλιό», αφού έκανε πρεμιέρα μόλις στα τέλη Απριλίου και ανανεώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για δεύτερη σεζόν δύο εβδομάδες μετά. 

Μια σειρά γραμμένη δεξιοτεχνικά από μία εκ των δημιουργών των The West Wing και Homeland, με την πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του The Americans ως μια μπαρουτοκαπνισμένη βετεράνο του διπλωματικού σώματος η οποία, αντί για την Καμπούλ, καταλήγει ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Λονδίνο εν είδει test drive, προκειμένου να παρθεί ερήμην της η απόφαση για το αν αντέχει να χριστεί αντιπρόεδρος. Αναγκάζεται λοιπόν να «αποκηρύξει» τα άρβυλά της για χάρη μικρών μαύρων φορεμάτων και τα «χαρακώματα» για κυριλέ επαύλεις, πρωτόκολλα και γοητευτικούς Άγγλους πολιτικούς. Μπόνους (;) το γεγονός ότι στο πλευρό της έχει έναν –φαινομενικά παροπλισμένο– προσεχώς πρώην σύζυγο, ειδικό επί της εξωτερικής πολιτικής, η σχέση της με τον οποίο είναι έντονη, περίπλοκη και παθιασμένη.

Στο επίκεντρο της δράσης, εκτός των σχέσεων (της διπλωμάτισσας και του προσωπικού της), είναι η διεθνής κρίση που δημιουργείται από μια έκρηξη σε ένα βρετανικό αεροπλανοφόρο, με εκείνη να προσπαθεί να τη διαχειριστεί και να ανακαλύψει τον πραγματικό ένοχο. Μη διστάζοντας, όταν είναι αναγκαίο, να ξεπεράσει τα όρια και να «βρομίσει» τα χέρια της. Μια καλοφτιαγμένη και εύπεπτη σειρά, με μια δυναμική πρωταγωνίστρια, που είναι εντελώς, παντελώς αδύνατον να μην αγαπήσεις.

ΙΝFO
Δημιουργός: Ντέμπορα Καν
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 87%
Η σειρά στριμάρεται από τo Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT