Τέκνο στην παραλία

Η Ρωσίδα DJ Νίνα Κράβιτς επισκέπτεται ξανά τη χώρα μας για μια εμφάνιση στο Bolivar Beach Bar

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι η σχέση μου με την τέκνο είναι η σχέση που έχει το καλοκαίρι με τα καλοριφέρ, αυτές τις μέρες άκουγα Νίνα Κράβιτς.

Η DJ-φαινόμενο από τη Ρωσία, η γυναίκα που το 2020 σκαρφάλωσε στον Όλυμπο για να παίξει μουσική (στο πλαίσιο του Reworks festival), επιστρέφει στη χώρα μας για μια εμφάνιση στο Bolivar beach bar, την 1η Ιουλίου. Έμαθα για το event από μια χορηγούμενη διαφήμιση του Facebook – και κάπως έτσι βρέθηκα να ακούω τέκνο στο γραφείο, δίπλα σε ανυποψίαστους συναδέλφους.

Η μουσική της Νίνα δεν είναι ακριβώς χορευτική. Ούτε ακριβώς εξωστρεφής. Περισσότερο προσφέρεται για επαναλαμβανόμενες, κοφτές κινήσεις του σώματος, μικρές ενέσεις αδρεναλίνης υπό τον ήχο κάποιου μπιτ που διώχνει τις αρνητικές σκέψεις.

Αναμφίβολα, ένα κομμάτι της επιτυχίας της Νίνα οφείλεται στην εμφάνισή της. Τα βίντεο που κυκλοφορούν από ζωντανές εμφανίσεις της είναι απολαυστικά ακόμη και αν τα παρακολουθήσεις στο mute. Άλλωστε, από τις ξέφρενες νύχτες του 2008 στο Propaganda club της Μόσχας μέχρι τις δεκάδες φωτογραφίσεις που συνόδευσαν τη σταδιακή άνοδό της και τα επίσης αρκετά βίντεο κλιπ, η ίδια βασίζεται πολύ στην εικόνα της, δείχνοντας μονίμως πρόθυμη για κάποιου είδους ατασθαλία.

Από περιέργεια, θέλησα να μάθω την ηλικία της. Δεν είναι εύκολο…. Κάποια sites υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε το 1979, κάποια άλλα το 1982, ενώ υπάρχουν και τα πιο γενναιόδωρα, που τη θέλουν γεννημένη το 1989.

Οι φήμες ότι στηρίζει τον Πούτιν δεν έχουν επιβεβαιωθεί, παρ’ όλα αυτά ώθησαν τρεις διοργανωτές φεστιβάλ να ακυρώσουν πέρυσι την προγραμματισμένη συμμετοχή της. Όσο για τα πρόσφατα σινγκλ, δηλαδή το ήπιο Tarde και το αλλόκοτο White horse, κουβαλούν μια άκρως γοητευτική underground αίγλη.

Δείτε εδώ το σετ της Νίνα Κράβιτς στον Όλυμπο:

ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Blend Mishkin & Πάνος Δημητρακόπουλος – The lost continent

Τέκνο στην παραλία-1

Πέρα από ωραίο όνομα, το μουσικό όργανο κανονάκι έχει και έναν πολύ χαρακτηριστικό ήχο, που κουβαλάει την παράδοση της Μέσης Ανατολής. Ο σπεσιαλίστας του οργάνου Πάνος Δημητρακόπουλος συμπράττει εδώ με τον Έλληνα παραγωγό Blend Mishkin, σε ένα άλμπουμ με dub στοιχεία, άποψη και φαντασία, ιδανικό για ζεστά μεσημέρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT