Από το Βέλγιο στην Ελευσίνα με τα πόδια

Από το Βέλγιο στην Ελευσίνα με τα πόδια

Η κολεκτίβα TimeCircus δημιουργεί στην Ελευσίνα έναν χώρο πολιτισμού, ελεύθερης δημιουργίας και συμπερίληψης.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αcropolis στην Αθήνα, Arkopolis στην Ελευσίνα. Όχι, η παράκτια πόλη του Θριασίου Πεδίου δεν απέκτησε ιερό βράχο, ούτε ανακαλύφθηκε ένας Παρθενώνας-μινιατούρα στον αρχαιολογικό χώρο. Για να εξηγήσουμε όμως τι είναι το Arkopolis, θα πρέπει να πάμε περισσότερο από έναν χρόνο πίσω, όταν ένα καραβάνι ανθρώπων της βελγικής κολεκτίβας TimeCircus από την Αμβέρσα περπάτησε 3.000 χιλιόμετρα για να φτάσει στην Ελευσίνα. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στους κατοίκους της Ελευσίνας μια υπαίθρια κιβωτό. Η βασική δομή του χώρου παραπέμπει σε ξύλινο σκελετό ενός τούνελ που μεταφορικά θυμίζει τη ζύμωση των ανθρώπων. Αυτή είναι και η φιλοδοξία της κολεκτίβας, αλλά και του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Το Arkopolis θα γίνει ένας τόπος συνάντησης των Ελευσίνιων, ένας ασφαλής χώρος συμπερίληψης και δημιουργίας. Συναυλίες, παραστάσεις, performances, πάρτι, skate park, γεύματα και δράσεις που θα φέρουν τους ανθρώπους κοντά, θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Από το Βέλγιο στην Ελευσίνα με τα πόδια-1

Ωστόσο, για να λειτουργήσει και να επιβιώσει, πρέπει οι κάτοικοι και οι Αρχές της Ελευσίνας να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις του. Μέχρι στιγμής, το δείγμα είναι θετικό.

INFO
Το Arkopolis βρίσκεται επί της οδού Μαρίας Κιουρί στην Ελευσίνα. 
Οι δράσεις του θα ανακοινωθούν προσεχώς, μέσω του 2023eleusis.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT