44 έργα από τη συλλογή Φέλιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

44 έργα από τη συλλογή Φέλιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Διαφορετικές τάσεις, τεχνοτροπίες και θέματα στην έκθεση έκθεση σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών με τίτλο «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια».

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιες είναι οι κατευθύνσεις της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής; Τι έχει να αντιπαραβάλει ο χρωστήρας των ζωγράφων απέναντι στις εύκολες εικόνες που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας; Η έκθεση Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια, με 44 έργα από τη Συλλογή Φέλιου, αποτυπώνει τις τάσεις, τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι νέοι Έλληνες δημιουργοί από το 2000 και μετά. Η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου περιλαμβάνει περισσότερα από χίλια πεντακόσια έργα καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη ζωγραφική αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής. «Η συλλογή αυτή είναι το βλέμμα μου», εξηγεί ο συλλέκτης, ο οποίος υπογράφει και την επιμέλεια της έκθεσης. Ο φωτογραφικός ρεαλισμός, ο εξπρεσιονισμός, ο σουρεαλισμός, ο μαγικός ρεαλισμός συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο και ο πιο ασφαλής τρόπος για να δεχτείς τη συνύπαρξή τους είναι το πλαίσιο που ορίζει ο επιμελητής. «Τα έργα κινούνται καταργώντας σύνορα ανάμεσα στο οικείο και το άγνωστο, το πραγματικό και το φανταστικό, τη μελαγχολία και την ευφορία». 

Έως 02/09, Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης, heraklionartgallery.gr, felioscollection.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT