Οι ήρωες του The Bear ακόμα ψάχνουν τρόπους για να πουν «σ’ αγαπώ»

Οι ήρωες του The Bear ακόμα ψάχνουν τρόπους για να πουν «σ’ αγαπώ»

Τα συναισθήματα περνούν από την κουζίνα στην πολύ επιτυχημένη σειρά The Βear, η οποία επέστρεψε με τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν της.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυμάμαι τη γιαγιά μου να τυλίγει ντολμαδάκια με τα δάχτυλά της γεμάτα δαχτυλίδια και τα νύχια της βαμμένα ένα πορφυρό κόκκινο. Στο έκτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της σειράς The Bear, η μητέρα του πρωταγωνιστή, την οποία υποδύεται η Τζέιμι Λι Κέρτις, ετοιμάζει το χριστουγεννιάτικο δείπνο για όλη την οικογένεια, μαγειρεύοντας με τα κατακόκκινα βαμμένα νύχια της επτά διαφορετικά πιάτα με ψάρια και θαλασσινά. Αυτό το μενού της παραμονής Χριστουγέννων βασίζεται σε μια νοτιοϊταλική παράδοση, γνωστή ως Γιορτή των Επτά Ψαριών στις ιταλοαμερικανικές οικογένειες, όπως αυτή των πρωταγωνιστών της σειράς. Στην κουζίνα του πατρικού σπιτιού επικρατεί ένα χάος, καθώς όλοι μπαινοβγαίνουν, μιλάνε, γελάνε, κλαίνε, φωνάζουν, πιάνονται στα χέρια – όλο το επεισόδιο μοιάζει με μια χορογραφία για το πώς δεν θα κάψουν τα φαγητά, αλλά ούτε και τις γέφυρες που τους ενώνουν με το παρελθόν και τους ανθρώπους γύρω τους. 

Κάπου διάβασα ότι η κουζίνα είναι ένα εργαστήριο για να εφευρίσκεις νέους τρόπους να πεις «σ’ αγαπώ». Στο The Bear οι πρωταγωνιστές γκρεμίζουν το παλιό και χτίζουν πάνω του το νέο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια κουζίνα για να φροντίζουν, να αγαπήσουν και να συγχωρήσουν, να μασάνε και να ακούν περισσότερο, και να αξιοποιούν τον χρόνο κάθε δευτερόλεπτο που μετράει, για να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα στα πιάτα και στη ζωή τους. 

Η δεύτερη σεζόν είναι μια μεστή ιστορία για την αγάπη – πρώτη φορά απολαμβάνω τόσο πολύ το τραγούδι Love Story της Τέιλορ Σουίφτ, που ακούγεται στο έβδομο επεισόδιο. Και όταν επιδιώκεις την αγάπη, αφήνεις κάτω το όπλο και παίρνεις τα κανόλι, για να παραφράσω ελαφρώς τη διάσημη ατάκα από τον Νονό

Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ολίβια Κόλμαν. Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 98%. Η σειρά στριμάρεται από το Disney+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT