Τα mainstream soundtracks του Αυγούστου

To σάουντρακ του Αυγούστου έχει Κάιλι Μινόγκ, Ρόιζιν Μέρφι αλλά και Μαρίνα Σάττι, που με το Tucutum συστήνει τις γκάιντες στη γενιά του TikTok.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφορεί η φήμη ότι όποιος δεν είδε την ταινία Barbie φεύγει για διακοπές με ένα μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό. Ωστόσο, αν το ίδιο πρόσωπο συγχρονιστεί με την τρέχουσα mainstream μουσική επικαιρότητα, η κατάσταση μπαλαντζάρει κάπως και η ζωή χαμογελάει. Στο σάουντρακ της Barbie, ας πούμε, υπάρχει το Pink της Lizzo. Ένα ευχάριστο, δροσερό κομμάτι, που στο ρεφρέν κλείνει το μάτι στον αθάνατο Πρινς.

Σε άλλα νέα, το Psychedelic Switch της Κάρλι Ρέι Τζέπσεν επαινέθηκε από το Pitchfork. Αξίζει όμως; Προσωπικά θα το άκουγα μόνο σε beach bar, όπου δεν έχω κανένα λόγο ή έλεγχο πάνω στη μουσική υπόκρουση. Συνεχίζοντας πάντα σε mainstream δρόμους, ακούω το Padam Padam της Κάιλι Μινόγκ. Παρά την έντονη επεξεργασία που έχει υποστεί η φωνή της, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι πρόκειται για καλοδουλεμένο κομμάτι. «Ξέρω ότι θες να με πας σπίτι/ και να μου βγάλεις όλα τα ρούχα», τραγουδάει η Αυστρελέζα σταρ – και ειλικρινά χαίρομαι με τη χαρά της. Πιο οικεία, βέβαια, αισθάνομαι στο CooCool της Ρόιζιν Μέρφι (φωτογραφία): H φοβερή ενορχήστρωση πατάει στη σόουλ των ’70s, αλλά με δεκάδες στολίδια (η ηλεκτρική κιθάρα π.χ. έχει πολύ κέφι), τα οποία εμπλουτίζουν το κομμάτι και το ομορφαίνουν.

Από ελληνικά, υπάρχει ο Sin Boy με το Sexaki, η Έλενα Παπαρίζου με το Δε μου τα λέει καλά και βέβαια η Μαρίνα Σάττι με το παιχνιδιάρικο Tucutum, που συστήνει τις γκάιντες στη γενιά του TikTok. Για σβήσιμο, ακούω το Dance the night της Ντούα Λίπα. Αν και δεν με ενοχλεί, είναι υπερβολικά συμβατικό και «πλαστικό» για να το πάρω στα σοβαρά. «Η φωνή της με υπνωτίζει», γράφει ένας ενθουσιώδης φαν στα σχόλια του YouTube. Πού να ακούσεις και Μαρινέλλα, σκέφτομαι. 

Τα mainstream soundtracks του Αυγούστου-1

ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Jessy Lanza – Love hallucination

Υπάρχει το beach bar της παραλίας, υπάρχει όμως και το κρυφό, απόμερο κλαμπάκι του νησιού, όπου συχνάζουν «αυτοί που ξέρουν». Εκεί συναντάμε την Τζέσι Λάνζα. Στο τέταρτο άλμπουμ της, φτιάχνει απαλή, αισθαντική electropop για ευαίσθητες ψυχές. Ακούστε το εξωστρεφές Don’t leave me now, απολαύστε τα busy κρουστά και τους τέλειους ήχους του Big pink rose.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT