To “How To With John Wilson” μας μαθαίνει πως να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

To “How To With John Wilson” μας μαθαίνει πως να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

Η σειρά ντοκιμαντέρ How To With John Wilson μας δίνει πληροφορίες που δεν χρειαζόμασταν απαραίτητα, αλλά κυρίως μας προσφέρει μικρά μαθήματα ζωής.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σπίτι που νοικιάζω έχει χειροποίητο μωσαϊκό δάπεδο από τη δεκαετία του ’60. Σε κάποια σημεία ακόμη γυαλίζουν τα φιλντισένια κοχύλια και τα χρωματιστά χαλίκια του, ενώ αλλού είναι θαμπό και σκαμμένο από τη φθορά. Συχνά εμπνέομαι ιστορίες για όσους έζησαν πάνω του και ξαφνικά μετατρέπεται σε μωσαϊκό ανθρώπων και στιγμών – αυτό το σημάδι έγινε από τακούνι ή από έπιπλο, από χορό ή από ζημιά;

Κάπως έτσι μου φαίνεται και η σειρά κωμικών «χειροποίητων» ντοκιμαντέρ How To With John Wilson. Με φόντο τη Νέα Υόρκη, ο ντοκιμαντερίστας δημιουργός Τζον Γουίλσον μάς χαρίζει ένα σχεδόν πανανθρώπινο μωσαϊκό πλασμένο με ακατέργαστο ρεαλισμό, χιούμορ, ενσυναίσθηση και ανορθόδοξα αλλά εύστοχα οπτικοακουστικά κολάζ.

Κάθε επεισόδιο ξεκινάει ως συμβουλευτικός οδηγός για ένα συγκεκριμένο θέμα και, μέσω μιας σειράς συμπτώσεων, αλλά και συνειρμών που πηγάζουν από μοναδική διορατικότητα για την ανθρώπινη φύση, ο Γουίλσον καταφέρνει να δημιουργήσει νέες συνάψεις στους νευρώνες του εγκεφάλου μας με πληροφορίες που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε καλύτερα, να κατανοήσουμε εις βάθος και να αγαπήσουμε τον κόσμο γύρω μας με όλες τις ατέλειες και τις φθορές του.

Το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν ξεκινάει από το πώς να βρεις δημόσιες τουαλέτες στην πόλη, ενδιάμεσα εντοπίζει μία τουαλέτα βιβλιοπωλείου που είχε χρησιμοποιήσει ο Λου Ριντ και καταλήγει σε ανθρώπους, εντός και εκτός αστικού ιστού, που είναι έτοιμοι να επιβιώσουν όταν έρθει η συντέλεια του κόσμου. Αν δεν έχετε ξαναδεί τη σειρά, συνιστώ ως εισαγωγή το έκτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, Πώς να Φτιάξετε το Τέλειο Ριζότο. Η μόνη συνταγή που θα μάθετε είναι πόση καλοσύνη χρειάζεται για να απαλύνουμε τη μοναξιά και τον φόβο.

Πρωταγωνιστούν: Τζον Γουίλσον. Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%. Η σειρά στριμάρεται από το Vodafone TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT