Βάλτε στα ηχεία μπόσα νόβα και πιείτε βραζιλιάνικο τζιν

Βάλτε στα ηχεία μπόσα νόβα και πιείτε βραζιλιάνικο τζιν

Δοκιμάσαμε το πρώτο βραζιλιάνικο τζιν και ταξιδέψαμε νοερά στην καρδιά του Αμαζονίου.

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μπόσα νόβα, ένα είδος της βραζιλιάνικης μουσικής, κάτι ανάμεσα σε σάμπα και τζαζ, γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Ίσως θυμάστε τους γονείς σας στα πάρτι τους να χορεύουν στον ρυθμό της. Σας προσκαλώ σήμερα να ανακαλύψετε διαδικτυακά μια μπόσα νόβα, να ανοίξετε ένα μπουκάλι από το πρώτο αμιγώς βραζιλιάνικο τζιν, το Amazzoni, και να μου δώσετε πέντε λεπτά να σας πω την ιστορία του, πριν φτιάξουμε το πρώτο μας κοκτέιλ. Τρεις ιδιόρρυθμοι τύποι, ο ιταλικής καταγωγής Αρτούρο Ιζόλα, που εγκαταστάθηκε από έρωτα στη Βραζιλία, ο Αργεντίνος Τάτο Τζιοβανόνι, επίσης ιταλικής καταγωγής και ένας από τους καλύτερους mixologists, και ο –επιτέλους!– Βραζιλιάνος Αλεξάντερ Μάζα συναντήθηκαν γιατί έτσι το ήθελε το πεπρωμένο τους και δημιούργησαν το πρώτο βραζιλιάνικο τζιν σε ένα πανέμορφο αποστακτήριο.

Ανακατεύοντας θρύλους και παραδόσεις, σύγχρονες τεχνικές και κλασικά αρωματικά, όπως ο κορίανδρος και ο ιουνίπερος, με φύλλα δάφνης, μανταρίνια, ροζ πιπέρι αλλά και αρωματικά από την καρδιά του Αμαζονίου (καρπούς κακάο, βραζιλιάνικα καρύδια, τα τοπικά cipo-cravo και maxixe, το περίφημο ινδικό αγγουράκι και πολλά άλλα), κατέληξαν σε ένα απόσταγμα που, όπως δηλώνουν στο μανιφέστο τους, είναι «διάφανο σαν μια σταγόνα νερό της βροχής που ισορροπεί στην άκρη ενός φύλλου στο δάσος, φρέσκο σαν την ανέγγιχτη γη στα βάθη του Αμαζονίου, κρυστάλλινα καθαρό και φυσικό, όπως το χαρούμενο, φωτεινό πνεύμα του λαού μας». Αθώο και ονειροπόλο, παθιασμένο και τολμηρό. Το Amazzoni gin, με τις ρίζες στον τόπο του, αλλά παράλληλα κοσμοπολίτικο και καθαρό, γεννήθηκε από την επιθυμία να κάνει γνωστές στον κόσμο τις άγνωστες και γι’ αυτό πολύτιμες πτυχές του Αμαζονίου και της Βραζιλίας.

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα 100% βραζιλιάνικο τζιν που αποστάζεται και εμφιαλώνεται στο πανέμορφο περιβάλλον της Cachoeira Farma, το πρώτο αποστακτήριο τζιν στη χώρα. Αmazzoni απλό στη διαφανή φιάλη με 42% ή Amazzoni Rio Negro στη μαύρη φιάλη με 52%; Θέμα γούστου και διάθεσης, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Διαλέγω το λευκό και φτιάχνω ένα πανεύκολο αλλά τελείως καλοκαιρινό κοκτέιλ Fresco de Melancia: 50 ml τζιν και 150 ml φρέσκος χυμός καρπουζιού, που θα φτιάξουμε είτε στον αποχυμωτή είτε πιέζοντας το φρούτο σε ψιλό σουρωτήρι. Γεμίζουμε ένα φαρδύ, μεγάλο ποτήρι με παγάκια, προσθέτουμε τζιν και χυμό και στολίζουμε με μια μικρή φέτα καρπουζιού με τη φλούδα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο Musa d’Agua. Θα χρειαστούμε το 1/3 από μια μέτρια ώριμη, μεγάλη μπανάνα που θα λιώσουμε με το muddler σε ένα γυάλινο σέικερ και θα προσθέσουμε 50 ml τζιν, ανακατεύοντας καλά. Θα σουρώσουμε με μεγάλη προσοχή σε ένα ψηλό, φαρδύ ποτήρι για να πάρουμε όλο το υγρό, θα προσθέσουμε παγάκια και θα συμπληρώσουμε με 150 ml τόνικ. Στολίζουμε με μια φέτα μπανάνας κι ένα κλαράκι βασιλικού. Κι αν τα βαριέστε όλα αυτά, φτιάξτε ένα απλό τζιν τόνικ, προσθέστε λίγους κόκκους ροζ πιπέρι και ένα φύλλο ξερή δάφνη και απολαύστε το ακούγοντας The girl from Ipanema. Εναλλακτικά, μαθαίνετε τα πρώτα βήματα, με τις Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ να δίνουν τον τόνο και την Μπόσα Νόβα του ζαχαροπλαστείου της Λιλιπούπολης να φέρνει τον χρόνο πίσω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT