My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια

Η σχεδιάστρια και δημιουργός του brand Iride De Portu, Ίρις Ντεπόρτου, ζει σε ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια γεμάτο πίνακες, παπούτσια, αξεσουάρ, και κάποια μολυβένια στρατιωτάκια.

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέλεξα αυτό το σπίτι Για το ντιζάιν, τους χώρους και τις υποδομές του. στο σπίτι μου μου αρέσει Η διαρρύθμιση του σαλονιού με την κουζίνα, που σχεδόν είναι ενιαία, αλλά και όχι. το σημείο όπου χαλαρώνω Ο καναπές, κοιτάζοντας τα δέντρα έξω. δεν ξεχνάω ποτέ Να στρώσω το κρεβάτι. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Καρύδια, μέλι και λιναρόσπορος.

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια-1

Πίσω της, έπιπλο-παπουτσοθήκη από το Habitat, συρταριέρα-κειμήλιο από τη γιαγιά της, φωτιστικό Bo Concept. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια-2

Στον τοίχο, έργο σε ακρυλικό Αρλεκίνος της μητέρας της, Κορίνας Πρεβεδουράκη, από παλιά της ατομική έκθεση, καρέκλες-κειμήλιο από τη γιαγιά της, custom made τραπέζι, φωτιστικό οροφής Bo Concept. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

στιλ στον χώρο μου δίνει Η δυναμική των χρωμάτων στους πίνακες ζωγραφικής. τέχνη Ταξιδεύω στον ονειρικό κόσμο του Μαγκρίτ από νεαρή ηλικία. Ανάλογα στοιχεία μού αρέσουν και στη δουλειά της ζωγράφου μητέρας μου, Κορίνας Πρεβεδουράκη. οι άλλοι λένε για το σπίτι μου Συνήθως με έκπληξη: «Ααα, τι ωραίο σπίτι!». Σαν να υποθέτουν ότι η δημιουργικότητά μου εστιάζεται μόνο στο brand μου.

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια-3

Μέρος της συλλογής από μολυβένια στρατιωτάκια του πατέρα της, που απεικονίζει τη μάχη του Άλαμο. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια-4

Περιοδικά μόδας και τέχνης στον τοίχο. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

θα ήθελα να αλλάξω Τη συνήθειά μου να «σκοτώνω» τα φυτά στις γλάστρες της βεράντας. η επόμενη αγορά μου Ένα πικάπ. η πρώτη σκέψη που έκανα όταν είδα αυτό το σπίτι Ότι είναι ιδιαίτερο και μου εμπνέει γαλήνη. καθημερινή συνήθεια Να μαζεύω όλο το σπίτι πριν φύγω για δουλειά. μια φράση που λέω κάθε μέρα Όλα θα πάνε καλά! το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Το δεύτερο υπνοδωμάτιο που χρησιμοποιούμε σαν αποθήκη.καταλαβαίνει κάποιος ότι ζω εδώ από Τα Iride De Portu παπούτσια και τσάντες που υπάρχουν παντού στο σπίτι. από το να είμαι σπίτι προτιμώ να Eίμαι έξω με φίλους για καλό φαγητό. αγαπημένο έπιπλο H κόκκινη βιβλιοθήκη του πατέρα μου από τα ’90s, Ιταλού σχεδιαστή. μόδα Ανεπιτήδευτα outfits με εντυπωσιακά αξεσουάρ. βιβλίο Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες.

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια-5

Στο σαλόνι, οβάλ βοηθητικό τραπέζι του ’30 από την Αλεξάνδρεια, κειμήλιο από τον προπάππου της, καρέκλα Βαράγκης. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

μουσική Έχω μουσικό αυτί, συγκρατώ ρυθμό και στίχους. Οι φίλοι με λένε jukebox. ταινία Τελευταία η Αθήνα του Ρομέν Γαβρά. προορισμός Η Ύδρα, όπου πηγαίνω από μικρή και η Πάρος, όπου συναντώ καλούς οικογενειακούς φίλους εδώ και δεκαετίες. συλλογή Δεν είμαι φαν, αλλά έχω προίκα τη συλλογή βινυλίων των γονιών μου και ένα μικρό μέρος αυτής με τα μολυβένια στρατιωτάκια του πατέρα μου. διακόσμηση Μου αρέσει το πάντρεμα των μοντέρνων επίπλων με παλιά κομμάτια που είχε η οικογένειά μου. Αφού τα «πειράξω» και τους δώσω άλλη όψη, τα εντάσσω στον χώρο μου. summer look Φαρδιά βερμούδα κάργκο της μαμάς μου με τα σανδάλια με λίγο τακούνι Ashley από IDP και από πάνω αέρινο, στραβοκουμπωμένο πουκάμισο από Blame Υour Daze.

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια-6

Στην είσοδο του σπιτιού, καθρέφτες από το Zara Home, σκαμπό κειμήλιο του ’30 από την Αλεξάνδρεια, παπούτσια και τσάντα Iride De Portu και στον απέναντι τοίχο επιτοίχιο ξύλινο έργο του Γιάννη Γαΐτη. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

My Space: To παλιό «παντρεύεται» με το μοντέρνο σ’ ένα διαμέρισμα στα Βριλήσσια-7

Το σχέδιο Elodie, best seller των συλλογών Iride De Portu, στα αγαπημένα της χρώματα. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

για να χαλαρώσω Στην καθημερινότητα βλέπω σειρές, στις διακοπές διαβάζω βιβλία. με φίλους στο σπίτι Πολύ συχνά με delivery ιταλικoύ τύπου πίτσα από το Cibo. βόλτα στην Αθήνα Κάθε μέρα στο Εμπορικό Τρίγωνο, γύρω από το showroom μου. το επόμενο ταξίδι μου Δεν υπάρχει κάτι στο άμεσο μέλλον. Ταξίδι για μένα σημαίνει κάτι μακρινό και περιπετειώδες. Τελευταίο ήταν το road-trip στη βόρεια και τη νότια Καλιφόρνια. στα άμεσα σχέδιά μου Να βρεθώ στη θάλασσα. ιδανική σχέση Νιώθω ευγνώμων για τη σχέση μου με τον σύντροφό μου. Δεν είναι τέλεια, αλλά εγώ τη βρίσκω ιδανική. η καλύτερη αίσθηση Να πέφτω κουρασμένη στο κρεβάτι μετά από μια γεμάτη, παραγωγική μέρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT