Τα ροζέ του Δεκαπενταύγουστου

Μία σαμπάνια και δύο κοκτέιλ για γιορτινές προπόσεις.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπενταύγουστος σε λίγες μέρες, η γιορτή-ορόσημο του καλοκαιριού. Σκέφτομαι τη Μαρία· τη δική μου, τη δική σας, τη Μαρία που ο καθένας μας έχει στη ζωή του. Η δική μου iconic Μαρία είναι λεπτεπίλεπτη, ευγενική, χαμογελαστή και συγχρόνως σιδερένια και αποφασιστική, εύστροφη και δημιουργική. Και της αρέσει το ροζ! Όπως είμαι σίγουρη ότι αρέσει και στη δική σας Μαρία. Βουτάω λοιπόν τα δάχτυλά μου σε ροζ απαστράπτουσα διάθεση, δίνω λάμψη στο πληκτρολόγιό μου και ετοιμάζω γιορτινές ροζ εκπλήξεις-δώρα για τις εορτάζουσες.

* Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé, η απόλυτη ροζέ σαμπάνια, στο φανταστικό art deco μπουκάλι, θα ενθουσιάσει τα κορίτσια κάθε ηλικίας – και όχι μόνο. Απαλό ροζ χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες, αρώματα από κουμκουάτ και λευκά σταφύλια, ροζ γκέιπφρουτ, χιώτικο μανταρίνι και γενναιόδωρο μπριός συνθέτουν ένα μεγάλο κρασί. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον οίκο Perrier-Jouët το 1978 και κυκλοφορεί σε πολύ περιορισμένες ποσότητες, μόνο σε εξαιρετικές χρονιές (έτσι δικαιολογείται και η τιμή της, που είναι αλμυρούτσικη!). Μου αρέσει η περιγραφή που κάνει η cellar master της Perrier-Jouët, Σεβερίν Φρερσόν, και σας τη μεταφέρω: «Μου αρέσει να παρομοιάζω τη ροζέ σαμπάνια του οίκου μας με μια απαλή ροζ νεραγκούλα. Όχι μόνο για το χρώμα, αλλά κυρίως για τα πολλά επικαλυπτόμενα φουσκωτά πέταλα που μοιάζουν με την εντυπωσιακή πολυπλοκότητα της ροζέ Belle Epoque σε πλούτο και φινέτσα».

* Paloma. Ένα ροζ περιστέρι πέταξε από το Μεξικό, φέρνοντας μαζί του τη χαμογελαστή διάθεση του τόπου του και έγινε το πιο δημοφιλές κοκτέιλ τεκίλας και το αγαπημένο των κοριτσιών. Συνταγή: 50 ml λευκή τεκίλα (Don Julio, el Jimador, Patron, όποια σας αρέσει), 50 ml φρεσκοστυμμένος χυμός ροζ γκρέιπφρουτ, 15 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ, 15 ml σιρόπι αγαύης (θα το βρείτε εύκολα σε βιολογικά, καλά σούπερ μάρκετ, κάβες, ακόμα και σε ενημερωμένα φαρμακεία), ροζ γκρέιπφρουτ σόδα (Ros Solis, Τhree cents, Schweppes). Xτυπάμε στο σέικερ με άφθονο πάγο όλα τα συστατικά, χωρίς τη σόδα. Σουρώνουμε σε φαρδύ ποτήρι με μεγάλα σκληρά παγάκια και απογεμίζουμε με τη ροζ γκρέιπφρουτ σόδα. Στολίζουμε με ένα φετάκι λάιμ ή γκρέιπφρουτ. Προσωπικά παραλείπω το αλάτι στα χείλη του ποτηριού, αλλά αν σας αρέσει…

* Very Sexy Martini ονομάζει ο μπαρτέντερ Κιμ Χάασαρουντ το κοκτέιλ του, που δεν είναι ακριβώς μαρτίνι και για την ακρίβεια απέχει πολύ από αυτό. Είναι όμως ένα θαυμάσιο ποτό, ειδικά για νύχτες γιορτής στη μέση του καλοκαιριού. Θα χρειαστούμε: 3 βατόμουρα (φρέσκα, στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ, σε μικρά κουτάκια), 5 φύλλα δυόσμου, 30 ml απλό σιρόπι (ίσα μέρη ζάχαρη και νερό), 50 ml βότκα λεμόνι (Absolut citron, Smirnoff citrus), 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ, 50 ml ροζέ σαμπάνια ή κάποιο ξηρό ροζέ αφρώδες κρασί. Στο σέικερ χτυπάμε δυνατά ώστε να λιώσουν τα βατόμουρα και να αναμειχθούν με τον δυόσμο και το σιρόπι. Προσθέτουμε τη βότκα και τον χυμό λάιμ και χτυπάμε πολύ καλά με πάγο, να παγώσει το ποτό μας. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι του κοκτέιλ και απογεμίζουμε με το αφρώδες κρασί. Στολίζουμε με ένα φυλλαράκι δυόσμο και ένα βατόμουρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT