The Righteous Gemstones: Η κωμική εκδοχή του Succession

The Righteous Gemstones: Η κωμική εκδοχή του Succession

Μια μαύρη κωμωδία για την άνοδο και την πτώση μιας οικογένειας Αμερικανών τηλε-ευαγγελιστών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΤΡΟΜΟΣ! Ο ΤΡΟΜΟΣ!» είναι οι διάσημες τελευταίες λέξεις του Κουρτς στο λογοτεχνικό έπος Η καρδιά του σκότους. Ο Κουρτς, έπειτα από ένα ταξίδι που συμβολίζει την κατάβαση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και ύπαρξης, φεύγει από τη ζωή έχοντας χάσει την πίστη του στο ανθρώπινο είδος – η απληστία, η βαρβαρότητα, η εκμετάλλευση και τα χειρότερα ανθρώπινα ένστικτα στο τέλος επικρατούν του πολιτισμένου εαυτού και το σκοτάδι νικά το φως.

Στη σειρά The Righteous Gemstones, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο οικογενειακό δράμα, παρακολουθούμε το επαγγελματικό και προσωπικό ταξίδι ανόδου και πτώσης των Τζέμστοουνς, μιας οικογενειακής αυτοκρατορίας τηλε-ευαγγελιστών στην Αμερική. Δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Ντάνι Μακ Μπράιντ, ένας ευφυής κωμικός, ο οποίος, μέσα από τις σειρές του, έχει την ικανότητα να διεισδύει στα βάθη της αμερικανικής ζωής και ψυχοσύνθεσης και στην τρίτη σεζόν, που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα, φτάνει το μαχαίρι μέχρι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της – η καρδιά του σκότους.

Στην Ελλάδα δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τις μεγα-εκκλησίες και τον τηλε-ευαγγελισμό, ωστόσο η συγκεκριμένη σειρά απευθύνεται σε παγκόσμιο κοινό, καθώς απογειώνει την κωμωδία, είναι μια σπουδή στις δυναμικές μιας δυσλειτουργικής οικογένειας και, χωρίς να σατιρίζει ή να υποτιμά την ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι πιο δυνατό από τον ίδιο, αναρωτιέται αν αυτό το κάτι πιο δυνατό είναι ο Θεός ή το χρήμα. Η σειρά The Righteous Gemstones θα μπορούσε να είναι το Succession ως κωμωδία που διατηρεί την υφέρπουσα, αλλά πανταχού παρούσα δραματική ένταση, ή ένας μπαρόκ πίνακας που μέσα από τις έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών σημείων –τεχνική γνωστή ως κιαροσκούρο– αποτυπώνει τη σύγχρονη ανθρώπινη συνθήκη. ■

ΙΝFO ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟYΝ: Τζον Γκούντμαν, Ντάνι Μακ Μπράιντ, Άνταμ Ντεβίν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ στο Rotten Tomatoes: 88% Η σειρά στριμάρεται από το Vodafone TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT