My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων

Η ιδρύτρια της εταιρείας με εκλεκτά ελληνικά βότανα Daphnis and Chloe, Ευαγγελία Κουτσοβούλου, επέλεξε το σπίτι όπου ζει κυρίως γιατί, χάρη στα μεγάλα μπαλκόνια που μοιάζουν με προέκταση των εσωτερικών χώρων, διευκολύνει το μέσα-έξω. Το διαμέρισμα βρίσκεται στα Εξάρχεια, είναι της δεκαετίας του '60 και διατηρεί τον χαρακτήρα της εποχής του.

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Η βεράντα στο σημείο που ενοποιείται με την κουζίνα. Κάποιος μαγειρεύει, κάποιος δροσίζεται και πάει λέγοντας… ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί Η μουσική, οι μυρωδιές, οι προσωπικές πινελιές και, κυρίως, το φως. το σπίτι μου είναι διαφορετικό από τα άλλα Γιατί δεν καταστρατηγήθηκε το ύφος του χάριν εκσυγχρονισμού, όπως, δυστυχώς, συμβαίνει συχνά με τα αθηναϊκά διαμερίσματα.

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων-1
Στο μπαλκόνι με έπιπλα φερ φορζέ και θέα τον Λυκαβηττό. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων-2
Στο σαλόνι, γωνιακός καναπές που έχει σχεδιάσει η ίδια και ξύλινο τραπέζι επίσης σε σχέδιο της ίδιας, φωτιστικό και πίνακας αγορασμένα από charity shop  του Μιλάνου, vintage μπαμπού καρέκλα. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων-3
Στον πάγκο που διαχωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι, βαζάκια με βότανα Daphnis and Chloe και μπαχαρικά-ευρήματα από το εξωτερικό. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

το σπίτι μου με τρεις λέξεις είναι Η βάση μου. αγαπημένη στιγμή της ημέρας Αγαπώ εξίσου την αυγή και το σούρουπο. Το φως που λέγαμε… αγαπημένο αντικείμενο Ίσως οι φωτογραφίες. Είμαι από αυτούς που ακόμη τις εκτυπώνουν, τις κοιτάζουν, τις χαρίζουν. τέχνη στο σπίτι Δεν αγοράζω τέχνη – ό,τι κοσμεί τους τοίχους μου είναι είτε δώρα από φίλους καλλιτέχνες είτε έργα αγνώστων δημιουργών που αγόρασα σε ταξίδια. κάθε σπίτι πρέπει να έχει Θαλπωρή.

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων-4
Στο υπνοδωμάτιο, πίσω από το κρεβάτι στον τοίχο διακοσμητικό πλακάκι, δίπλα υαλότουβλο-φεγγίτης του μπάνιου, ιματιοθήκη σε σχέδιο της ίδιας, επάνω της βάζο από το Myran, στον τοίχο κέντημα της γιαγιάς της. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

αν δεν ζούσα εδώ Θα ζούσα στην εξοχή. γειτονιά στην Αθήνα Κάθε τόσο αλλάζω γνώμη… Αυτή την περίοδο μ’ αρέσει πολύ η γωνιά των  Εξαρχείων όπου ζω, κάτω από τον λόφο του Στρέφη. όλη στον κόσμο Αισθάνομαι ακόμη έναν ανεξήγητο αφελή έρωτα για τον τόπο μου, την Αθήνα. ταξίδι Με γοητεύει όλη η Βόρεια Αφρική. Κάθε φορά που επισκέπτομαι μια χώρα της, εκπλήσσομαι από το πόσο μοιάζουν οι κουζίνες μας. προορισμός όπου πάντα επιστρέφω Η Οίτη, όπου πέρασα όλα τα παιδικά μου καλοκαίρια. αξεσουάρ Τώρα που είναι καλοκαίρι, το παγούρι μου. Έχω κι ένα τσαντάκι με καρυκεύματα, που τα κουβαλάω μαζί ακόμη και στα πικνίκ. Έχει μέσα έναν μύλο πιπεριού τσέπης, λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη…

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων-5
Σεζ λονγκ κειμήλιο από τον παππού της και επάνω η tote bag της Daphnis and Chloe. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων-6
Στο σαλόνι το πουφ είναι vintage της μητέρας της, στο βάθος η δερμάτινη πολυθρόνα Hydra της Poltrona Frau και η λάμπα Tizio της Artemide. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

στον ελεύθερο χρόνο μου Βλέπω φίλους, μαγειρεύω ή μαστορεύω. βότανα Περνάω τόσες ώρες ανάμεσά τους, που όλοι μού λένε ότι αναδίδω τη μυρωδιά τους. Το ίδιο και στη γειτονιά που είναι η έδρα της Daphnis and Chloe, όπου συχνά οι επισκέπτες μάς λένε ότι καταλαβαίνουν ότι έφτασαν πριν ακόμη στρίψουν στη γωνία, από τις μυρωδιές. γεύση Λάδι, ντομάτα και ρίγανη. για να χαλαρώσω Πάω κάπου όπου να μην πιάνει το κινητό. συνήθεια Η λαϊκή. Από τα 20 μου, έχοντας ζήσει σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, αυτή η συνήθεια έχει μείνει σταθερή. διακόσμηση Προτιμώ τους προσωπικούς χώρους με ιστορία, που έχουν διαμορφωθεί σιγά σιγά μέσα στα χρόνια. μαγειρεύω Με αγάπη και συχνά χωρίς συνταγή.

My Space: Φως και μυρωδιές σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων-7
Η εντοιχισμένη βιβλιοθήκη/ντουλάπα που διαχωρίζει το σαλόνι από την κρεβατοκάμαρα, λάμπα Hay από το Myran. (Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα)

shopping Φαγητά και κουζινικά παντός τύπου από όποιο μέρος επισκέπτομαι. είμαι περήφανη Που άκουσα το ένστικτό μου. Όταν ξεκίνησα την Daphnis and Chloe, πολλοί μου έλεγαν πως το εγχείρημά μου είναι παράτολμο και μάλλον θα αποτύχει. Ωστόσο, καταφέραμε να μπούμε στα καλύτερα μαγαζιά της κατηγορίας μας σε όλο τον κόσμο. το επόμενο πρότζεκτ μου Ένα βοτανικό αλάτι! Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στο σπίτι πολλά κιλά διαφορετικών αλατιών από όλη την Ελλάδα για τις δοκιμές. ονειρεύομαι να Κάνω μια εργασιακή παύση κάποια στιγμή. Δουλεύω αδιάκοπα από τα 18 μου και θα ήθελα να δω πώς είναι να ξυπνάς και να μην έχεις χίλια πράγματα να κάνεις. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT