The Super Models: Η Σίντι, η Λίντα, η Κρίστι και η Ναόμι δεν χρειάζονται συστάσεις
the-super-models-η-σίντι-η-λίντα-η-κρίστι-και-η-ναόμι-562629622

The Super Models: Η Σίντι, η Λίντα, η Κρίστι και η Ναόμι δεν χρειάζονται συστάσεις

Η σειρά The Super Models του Apple TV+ ξαναζωντανεύει μια εποχή-σταθμό για τη μόδα και την ποπ κουλτούρα.

Ελίνα Δημητριάδη
Ακούστε το άρθρο

Ήμουν οκτώ χρονών όταν είδα για πρώτη φορά στο MTV το βιντεοκλίπ του Freedom του Τζορτζ Μάικλ. Το 1990 δεν υπήρχε το ίντερνετ και έπρεπε να παρακολουθώ καρτερικά το ίδιο κανάλι για να ξαναπετύχω αυτό το πρωτόγνωρο οπτικο-ακουστικό ποπ υπερθέαμα. Δεν ήταν μόνο η μουσική και η φωνή του Τζορτζ Μάικλ, ήταν και η Σίντι Κρόφορντ, η Λίντα Εβαντζελίστα, η Κρίστι Τέρλινγκτον, η Ναόμι Κάμπελ και η Τατιάνα Πάτιτζ που πρωταγωνιστούσαν και υπνώτιζαν με την ακαταμάχητη παρουσία τους.

Δεν χρειάζονται συστάσεις όταν μιλάμε για τις γυναίκες που καθόρισαν τον όρο «σούπερ μόντελ» και άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της μόδας. «Πώς ορίζεις τον όρο “σούπερ μόντελ”;» ερωτάται η Κρίστι Τέρλινγκτον στο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων The Super Models. «Δεν τον ορίζω. Για μένα αυτή η παρέα ήταν η σχολική τάξη μου, με αυτήν ενηλικιώθηκα. Αυτό είναι σούπερ μόντελ», απαντά. Η Τέρλινγκτον ήταν η κλασική ομορφιά, η Σίντι Κρόφορντ η απόλυτη Αμερικανίδα, η Ναόμι Κάμπελ η άγρια θεά και η Λίντα Εβαντζελίστα ο χαμαιλέοντας, όπως χαρακτηρίζονται στο πρώτο επεισόδιο. Οι ίδιες μιλάνε για το ξεκίνημά τους, τους σχεδιαστές των οποίων υπήρξαν μούσες, τους φωτογράφους που τους χάρισαν ελευθερία, για όσα έζησαν στις πασαρέλες, μπροστά και πίσω από τους φακούς και τα φώτα. Μια εποχή-σταθμός για τη μόδα και την ποπ κουλτούρα ζωντανεύει ξανά μπροστά μας.

«Ήμασταν η προσωποποίηση της δύναμης. Όταν κοιτούσα τις φωτογραφίες μας, πίστευα κι εγώ ότι είμαστε τόσο δυνατές όσο φαινόμασταν», λέει η Σίντι Κρόφορντ. Στο βιντεοκλίπ του Freedom δεν ζήλευα τα σώματα, το ύψος ή την ομορφιά τους. Τις έβλεπα να κινούνται μέσα στον χώρο με τον ρυθμό της ελευθερίας και ήθελα να γίνω μια τέτοια δυνατή γυναίκα μεγαλώνοντας. 

Πρωταγωνιστούν: Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Λίντα Εβαντζελίστα. Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT