Το Photometria Festival για 15η χρονιά στα Ιωάννινα

Το Photometria Festival για 15η χρονιά στα Ιωάννινα

Φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria παρουσιάζει έως τις αρχές Δεκεμβρίου πάνω από 50 καλλιτέχνες σε 12 σημεία των Ιωαννίνων. Διαγωνισμοί με κριτή τον Μάρτιν Παρ, εκθέσεις, ομιλίες και δράσεις για παιδιά απαρτίζουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα. Στα highlights του φεστιβάλ είναι η παρουσία του φωτογραφικού διδύμου Cooper & Gorfer (Σάρα Κούπερ και Νίνα Γκόρφερ), με έδρα τη Σουηδία. Στη σειρά Between Τhese Folded Walls που έδειξαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2020 στο μουσείο Fotografiska στη Νέα Υόρκη, μιλούν για την οδυνηρή απώλεια της ουτοπίας και τη δυνατότητα να μπορείς να ονειρευτείς ξανά. Σε αυτό το πρότζεκτ, το οποίο δούλευαν για τρία χρόνια, έστρεψαν τον φακό τους αποκλειστικά στις γυναίκες των ανθρωπιστικών κρίσεων, εκείνες που υποφέρουν από τους βίαιους εκτοπισμούς, πολύ συχνά χωρίς να έχουν φωνή. Οι φωτογραφίες τους, στιλιζαρισμένες, θυμίζουν editorial μόδας, όπως συμβαίνει με την  Ίσραα Αμπντάλι, τη νοσοκόμα της φωτογραφίας, που εργάστηκε στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία. Στους ώμους της κουβαλά κίτρινα κουτιά, συμβολίζοντας το βάρος που φέρουν όλες εκείνες οι γυναίκες που εγκαταλείπουν βιαστικά τις μέχρι πρότινος τακτοποιημένες ζωές τους. 

INFO

Έως 31/10, υπαίθριος χώρος Ιτς Καλέ (έναντι Βυζαντινού Μουσείου), Ιωάννινα, photometria.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT