Τα X-Files συναντούν τον Ροζ Πάνθηρα

Επιστημονική φαντασία και γέλιο στη γαλλική σειρά UFOs, που προβάλλεται από το Cinobo

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κοινό έχουν ο Ζαν Μισέλ Ζαρ, μια ντισκομπάλα, κόκκινα φλαμίνγκο που πέφτουν από τον ουρανό, η NASA και ένας μηχανικός του γαλλικού Διεθνούς Κέντρου Διαστημικών Μελετών; Η απάντηση βρίσκεται στα UFOs, μια γαλλική κωμική σειρά επιστημονικής φαντασίας, που θα μπορούσε άνετα να έχει σκηνοθετήσει ο Γουές Άντερσον.

Πρωταγωνιστούν ο Μελβίλ Πουπό, ως o σοβαρός επιστήμων και μηχανικός του Διεθνούς Κέντρου Διαστημικών Μελετών Ντιντιέ Ματούρ, και η Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά στον ρόλο της χαριτωμένα εκκεντρικής και εξοικειωμένης με μεταφυσικά φαινόμενα Βέρα Κλουζό, μιας υπαλλήλου της γαλλικής κρατικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων).

Τα επώνυμα των πρωταγωνιστών είναι ενδεικτικά των χαρακτήρων τους: καθώς ο Ματούρ (μεταφράζεται ως «ώριμος») είναι ο ορθολογιστής που εξηγεί τα πάντα με την επιστήμη, ενώ η Κλουζό, που έχει κάτι από την κωμική ελαφρότητα του θρυλικού επιθεωρητή της σειράς ταινιών Ροζ Πάνθηρας, πιστεύει ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο που φέρνει στο μυαλό μας τους ντετέκτιβ Σκάλι και Μόλντερ από τη δημοφιλή σειρά των ’90s The X-Files – με λίγο περισσότερο χιούμορ. 

Η σειρά θυμίζει επίσης το εργασιακό περιβάλλον του αγγλικού The Office, με αρκετές παστέλ αποχρώσεις και ’70s αισθητική στη σκηνογραφία και στα κοστούμια, σε συνδυασμό με υπέροχα πλάνα ατμοσφαιρικού μυστηρίου από τη γαλλική επαρχία. Συνθέσεις του Ζαν Μισέλ Ζαρ περιλαμβάνονται στο σάουντρακ της σειράς.

Η πρώτη σεζόν της σειράς UFOs, η οποία ολοκληρώθηκε το 2022, προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη συνδρομητική πλατφόρμα Cinobo, η οποία πρόσφατα πρόσθεσε στον κατάλογό της ξένες εναλλακτικές τηλεοπτικές σειρές, με τη σφραγίδα ποιότητας που τη χαρακτηρίζει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT