Γονείς, πήγατε στην πιο όμορφη παιδική χαρά της Αθήνας;

Γονείς, πήγατε στην πιο όμορφη παιδική χαρά της Αθήνας;

Στην καρδιά του Εθνικού Κήπου, ο ολοκαίνουργιος και «πράσινος» παιδότοπος 2,5 στρεμμάτων ξετρελαίνει τους μικρούς και χαρίζει ανέμελες στιγμές στους μεγάλους.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι προσφέρει ο Εθνικός Κήπος σε έναν Αθηναίο; Αν κρίνω από τον εαυτό μου, μια καλή ευκαιρία για να ξεφύγω από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Αν κρίνω από τον 14 μηνών γιο μου, ένα παράθυρο σε έναν μαγικό κόσμο γεμάτο ξύλινα παιχνίδια κάτω από τη σκιά φιλόξενων πεύκων, μερικά μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι μας στο Παγκράτι. 

Πώς ακριβώς συμβαίνει τώρα αυτό; Η παιδική χαρά, έκτασης 2,5 στρεμμάτων, στην καρδιά του πάρκου, άνοιξε ξανά τις πύλες της μετά την πλήρη ανακατασκευή της στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων, ύστερα από δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, από τους Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου.

Γονείς, πήγατε στην πιο όμορφη παιδική χαρά της Αθήνας;-1

Τα καλοσχεδιασμένα παιχνίδια (κούνιες, τσουλήθρες, τούνελ ταλάντωσης, εργοτάξιο μεταφοράς άμμου) και οι κατασκευές με βάση το ξύλο σέβονται πλήρως το περιβάλλον καθώς και τις επιταγές της σύγχρονης διαπαιδαγώγησης, δημιουργώντας παράλληλα μια αισθητική όαση στο κέντρο της πόλης για παιδιά σχολικής, προσχολικής αλλά και -γιατί όχι;- εφηβικής ηλικίας. Η επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση αλλά και η ξεκούραση (μικρών και μεγάλων) είναι δεδομένη.

Πιο συγκεκριμένα, η παιδική χαρά χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ενότητες: η πρώτη απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με το νερό και την άμμο να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέσσερα διαφορετικά σκάμματα, η δεύτερη αφορά όλες τις ηλικίες μέσα από πολλές και διαφορετικές λειτουργίες οι οποίες ξεκινούν από παιχνίδια αιώρησης και φτάνουν μέχρι παιχνίδια ρόλων, και, τέλος, η τρίτη απευθύνεται και πάλι στην προσχολική και σχολική ηλικία με καθίσματα σαν φωλιές καθώς και έναν περιστρεφόμενο μύλο. Τι θα ξεχώριζα προσωπικά; Την κατασκευή που θυμίζει κάστρο καθώς και την τσουλήθρα-πυραμίδα στη δεύτερη ενότητα – την ίσως πιο εντυπωσιακή τσουλήθρα που έχω δει, δηλαδή, με τα ίδια μου τα μάτια.

Όλα αυτά αποτελούν, με άλλα λόγια, άλλο ένα μικρό λιθαράκι στη μεγάλη ανανέωση που βιώνει τα τελευταία χρόνια ο Εθνικός Κήπος. Οι τεχνικές λεπτομέρειες πάντως, αν και σημαντικές, ωχριούν μπροστά στο τεράστιο χαμόγελο του γιου μου κάθε φορά που βουτάει στα σκάμματα της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, είτε το βλέπω ζωντανά είτε το παρακολουθώ μέσω Viber. 

Παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 7 μ.μ. Λίγο πριν κλείσει, υπάρχει η αντίστοιχη ενημέρωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT