«Η πτώση του Οίκου των Άσερ»: Η νέα σειρά του Netflix προκαλεί εφιάλτες στο κοινό

«Η πτώση του Οίκου των Άσερ»: Η νέα σειρά του Netflix προκαλεί εφιάλτες στο κοινό

Η τηλεοπτική μεταφορά της ιστορίας του Έντγκαρ Άλαν Πόε στο Netflix ξεχωρίζει για το μαύρο χιούμορ της και την μπαρόκ αισθητική που μας μεταφέρει στο σύμπαν του κορυφαίου συγγραφέα τρόμου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα σε αγαπήσουν γιατί σε αγαπώ εγώ, και το μόνο πιο δυνατό από την αγάπη είναι ο φόβος μήπως τους αποκληρώσω», λέει ο πάτερ φαμίλιας και ιδρυτής της φαρμακοβιομηχανίας Φορτουνάτο, Ρόντερικ Άσερ, στη νέα σύζυγό του πριν από το επικείμενο οικογενειακό δείπνο με τα έξι παιδιά του από διαφορετικές μητέρες. Παρά τον φόβο που μου προκαλούν τα θρίλερ, έσφιξα τα δόντια για να δω τη νέα μίνι σειρά γκόθικ τρόμου Η πτώση του Οίκου των Άσερ

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του  Έντγκαρ Άλαν Πόε, το οποίο ο σκηνοθέτης Μάικ Φλάναγκαν έχει μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή, συνδέοντάς το με την παγκόσμια πανδημία των οπιοειδών. Η φαρμακοβιομηχανία Φορτουνάτο της οικογένειας Άσερ είναι υπεύθυνη για την ευρεία κυκλοφορία του εθιστικού οπιοειδούς αναλγητικού Ligodone, μια ευθεία αναφορά στην πραγματική Purdue Pharma και στην οικογένεια Σάκλερ, που έκανε δημοφιλές το OxyContin. Αρκετοί έσπευσαν να παρομοιάσουν την οικογένεια Άσερ με την οικογένεια Ρόι του Succession, αλλά οι ομοιότητες εξαντλούνται στην ύπαρξη μιας παντοδύναμης οικογένειας – ο Πρόσπερο, ο βενιαμίν της οικογένειας, χαρακτηρίζεται χιουμοριστικά ως Gucci Καλιγούλας, αλλά ουδεμία σχέση έχει με το βάθος του νάρκισσου ηδονιστή Ρόμαν Ρόι. 

Η σειρά μού φάνηκε σαν το τραγούδι Spooky της Ντάστι Σπρίνγκφιλντ, με τον διασκεδαστικό και αναμενόμενο τρόμο του Χάλογουιν και την camp αισθητική του American Horror Story του Ράιαν Μέρφι. Στην Πτώση του Οίκου των Άσερ δεν επικρατεί η κλασική ατμόσφαιρα τρόμου και μυστηρίου που μας έχει συνηθίσει στις σειρές του ο Φλάναγκαν, αλλά η μπαρόκ αισθητική, το γοτθικό σκοτάδι, το μαύρο χιούμορ και οι πικάντικοι διάλογοι, που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό οπτικό θέαμα. 

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Χάμιλ, Κάρλα Γκουτζίνο, Μπρους Γκρίνγουντ.

Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 90%.

Η σειρά στριμάρεται από το Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT