The Gilded Age: Μια σειρά εποχής για το κυνήγι του χρήματος

The Gilded Age: Μια σειρά εποχής για το κυνήγι του χρήματος

Ο Τζούλιαν Φέλοους του Downton Abbey επανέρχεται με μια ακόμα «χρυσή» παραγωγή, για το αμερικανικό όνειρο και τη (διαχρονική) απληστεία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποκαλώ πλούσιους τους ανθρώπους που μπορούν να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της φαντασίας τους», λέει ο κοσμοπολίτης, γεννημένος στην Αμερική αλλά αγγλοτραφής, Ραλφ Τάτσετ στο μυθιστόρημα Το Πορτρέτο μιας Κυρίας του Χένρι Τζέιμς. «Ήταν ο τρόπος της παλιάς Νέας Υόρκης… ο τρόπος των ανθρώπων που έτρεμαν ένα σκάνδαλο περισσότερο από μια ασθένεια», λέει ο αφηγητής στα Χρόνια της Αθωότητας της Ίντιθ Γουόρτον, που μετέφερε αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Η σειρά εποχής μπορεί να μην έχει τη μανία για ακριβή απόδοση της ιστορικότητας για την οποία φημίζεται ο Σκορσέζε, αλλά είναι μια εξαιρετική τηλεοπτική παραγωγή, που βοηθάει στην κατανόηση της εποχής που άρχισαν να εδραιώνονται οι έννοιες του αμερικανικού ονείρου και του αχόρταγου καπιταλισμού. Οι ταλαντούχες ηθοποιοί Κάρι Κουν και Κριστίν Μπαράνσκι υποδύονται τις γυναίκες-αρχηγούς των δύο οικογενειών που εκπροσωπούν τη νέα και την παλιά Νέα Υόρκη αντίστοιχα. Είναι το νέο και το παλιό χρήμα, η ανερχόμενη ελίτ που δεν πτοείται από σκάνδαλα και παραδόσεις και η εδραιωμένη αριστοκρατία με ευρωπαϊκές ρίζες και παράδοση, που βλέπει τα θεμέλιά της να ραγίζουν υπό το βάρος του νέου πλούτου που φέρνει η βιομηχανοποίηση.

Στη δεύτερη σεζόν της σειράς, οι μάχες μεταξύ της παλιάς και της νέας φρουράς εντείνονται και θα παρακολουθήσουμε με θεαματικό τρόπο όχι το ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο, καθώς αυτό το ξέρουμε ήδη από την ιστορία, αλλά το πώς. Το The Gilded Age δεν είναι ένα ακόμα Downton Abbey βγαλμένο από τον ρομαντισμό του 19ου αιώνα, αλλά μια σειρά που εξηγεί το παρόν κοιτώντας σε ένα καθοριστικό σημείο στο παρελθόν, με δυναμικούς χαρακτήρες εμπνευσμένους από τις ισχυρότερες αμερικανικές οικογένειες, όπως οι Άστορ και οι Βάντερμπιλτ.

Πρωταγωνιστούν: Κάρι Κουν, Κριστίν Μπαράνσκι, Σίνθια Νίξον.

Βαθμολογία στο Rotten tomatoes: 79%.

Η σειρά θα προβληθεί στις 30 Οκτωβρίου από το Vodafone TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT