Our Flag Means Death: Η σειρά εποχής που δεν πρέπει να χάσετε

Our Flag Means Death: Η σειρά εποχής που δεν πρέπει να χάσετε

Μια σειρά εποχής για τα αγόρια που ασφυκτιούν εγκλωβισμένα σε στερεότυπα και πληγώνονται από την τοξική αρρενωπότητα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άντρες μπορούν να γίνουν πειρατές αντί να πάνε για θεραπεία. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο υπότιτλος της σειράς Our Flag Means Death που μας μεταφέρει στα «χρυσά χρόνια» της πειρατείας τον 18ο αιώνα. Ο Στιντ Μπόνετ είναι ένας καλοαναθρεμμένος αριστοκράτης, ή ένα ανίκανο πλουσιόπαιδο, σύμφωνα με τον πατέρα του. Αποφασίζει, λοιπόν, να απαρνηθεί την ευκατάστατη ζωή και την οικογένειά του, για να γίνει ο Τζέντλεμαν Πειρατής και να αποδείξει ότι είναι σκληροτράχηλος και περιπετειώδης. Την ίδια στιγμή, ο Εντ, ένα φτωχόπαιδο που σκοτώνει τον κακοποιητικό πατέρα του, καταφεύγει στη θάλασσα για να ξεφύγει από τα φαντάσματά του και να φτιάξει την τύχη του ως ο αδίστακτος πειρατής Μαυρογένης. Οι δρόμοι των δύο διάσημων πειρατών θα συναντηθούν και, όπως στο παραμύθι με τον Πινόκιο που διηγείται ο Στιντ στο πλήρωμά του, τα δύο βασανισμένα αγόρια, εγκλωβισμένα σε σώματα πειρατών, θα γίνουν άντρες απελευθερωμένοι από τα δεσμά του παρελθόντος και των ρόλων που τους έχει επιβάλει η πατριαρχική κοινωνία.

Η σειρά, μια παραγωγή του Τάικα Γουαϊτίτι, ο οποίος υποδύεται και τον περίφημο Μαυρογένη, βασίζεται σε υπαρκτά πρόσωπα, αλλά εξελίσσεται σε μια ρομ-κομ ως αφορμή για να εξεταστούν υπό ένα γλυκό πρίσμα τα στερεότυπα στις ανθρώπινες σχέσεις, ερωτικές και φιλικές, η «δηλητηριώδης», όπως αναφέρεται στη σειρά, αρρενωπότητα, τα παιδικά τραύματα και η αγάπη ως ένας θησαυρός που αξίζει να ανακαλύψουμε. Στη δεύτερη σεζόν, που έκανε πρεμιέρα στις αρχές Οκτωβρίου, οι περιπέτειες των ανορθόδοξων πειρατών και των ετερόκλητων πληρωμάτων τους συνεχίζονται, με εξαιρετική μουσική και πυξίδα το χιούμορ και τη διάθεση να γίνει ο κόσμος λιγότερο άγριος. «Υπάρχει πάντα μια διαφυγή», λέει ο Μαυρογένης στον Τζέντλεμαν Πειρατή, λίγο πριν ανταλλάξουν το πρώτο τους φιλί. 

Info
Πρωταγωνιστούν οι: Τάικα Γουαϊτίτι, Ρις Ντάρμπι, Γουίλ Αρνέτ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 94%.
Η σειρά στριμάρεται από το Vodafone TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT