Πώς ακούγεται σήμερα η μουσική για αισθηματίες

Πώς ακούγεται σήμερα η μουσική για αισθηματίες

Η σειρά συναυλιών Αισθηματική Αγωγή συνεχίστηκε με ενδιαφέρουσες ποπ προτάσεις, αλλά και ένα άνοιγμα στον χώρο του χιπ χοπ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 28η Οκτωβρίου έχει τις παραδόσεις της και εμείς τις δικές μας. Έτσι, λοιπόν, τη μέρα της ιστορικής επετείου βρεθήκαμε στο Gagarin, για ένα ακόμα event της σειράς συναυλιών Αισθηματική Αγωγή. H βραδιά ξεκίνησε με Kristof. Επικοινωνιακός και λαμπερός, ο τραγουδοποιός από τη Νέα Σμύρνη ζέστανε το κοινό με τη δική του εκδοχή ψυχαγωγίας. Προσωπικά αισθάνθηκα ότι οι αρετές του θα αναδεικνύονταν καλύτερα σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, με μαύρο χιούμορ και άρωμα βερολινέζικου καμπαρέ, προσαρμοσμένο στην εποχή της αθηναϊκής queer απελευθέρωσης. Ακολούθησε η Sci-Fi River. Φαντασία στον στίχο, ελευθερία στο πνεύμα, θηλυκότητα και χαμόγελο. H δυναμικά ανερχόμενη ράπερ είχε την Pitsouni και τον Burn One στα μετόπισθεν ως DJs, ενώ σε ορισμένα κομμάτια τη συνόδευσε ο Turboflow 3000. Στη συνέχεια, η σκυτάλη δόθηκε στα Echo Tides.

Παρότι ο ήχος δεν ήταν καλός (το μπάσο ίσα που ακουγόταν), η μπάντα στάθηκε καλά στη σκηνή, με μαύρα ρούχα, ζεστή καρδιά και μια απαστράπτουσα Καλλιόπη Μητροπούλου να δικαιώνει όσους θεωρούν ότι είναι η πιο ερωτεύσιμη φωνή της γενιάς της. Η φράση «εδώ ποτέ δεν μας ακούει κανείς» (από τον Αρχάγγελο, το ομορφότερο κομμάτι του γκρουπ) διαψεύστηκε με τον πιο γλυκό τρόπο όταν τραγουδήθηκε από δεκάδες παιδιά. Στις 23:30 ήταν η ώρα του Ταφ Λάθος να ακουστεί, ο οποίος κατέθεσε ένα στιβαρό χιπ χοπ παλιάς κοπής. Σε σχέση με τη μελωδικότητα και το κλίμα των Echo Tides, ήταν μια απότομη ομολογουμένως στροφή, που έκανε αρκετούς να ζαλιστούν. Όχι, ο Ταφ Λάθος δεν ταίριαζε στο event. Ακόμα κι έτσι, όμως, έδωσε έναν καλό εαυτό, συμβάλλοντας στην πολυσυλλεκτικότητα της βραδιάς. 

Στο Πικάπ 

Πώς ακούγεται σήμερα η μουσική για αισθηματίες-1

CREEPER – SANGUIVORE

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, αλλά είναι λες και έρχεται από το 1987. Ξεδιάντροπα μεγαλεπήβολο γκόθικ ροκ, με μελωδίες που βουτάνε στα νερά της ποπ και μια δυνατή παραγωγή, που θα γεμίσει το δωμάτιό σας και την καρδιά. Αν σας κούρασαν τα «εναλλακτικά», καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT