5 μίνι σειρές του Netflix για να τελειώσετε σε ένα Σαββατοκύριακο

5 μίνι σειρές του Netflix για να τελειώσετε σε ένα Σαββατοκύριακο

Κατάσκοποι και επιστημονικά πειράματα, φαντάσματα και πολεμικές επιχειρήσεις που έμειναν στην Ιστορία. Σειρές λίγων επεισοδίων, αλλά μεγάλης έντασης, μας περιμένουν στη δημοφιλή πλατφόρμα.

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσα συναισθήματα μπορούν να χωρέσουν σε ένα Σαββατοκύριακο; Η οργή που γίνεται εμμονή, ο τρόμος που καραδοκεί στις σκιές στοιχειωμένων σπιτιών, η φαντασία των ονείρων που μπλέκεται με την καθημερινότητα και η αγωνία για τις ανθρώπινες ψυχές που δραπετεύουν όσο οι βόμβες είναι ακόμη ζεστές. 

Οι μίνι σειρές του Netflix μοιάζουν να τα έχουν όλα. Βλέπονται απνευστί και μας βάζουν για λίγα επεισόδια σε κόσμους υπαρκτούς ή εικονικούς, σε σύμπαντα φανταστικά, ή και τόσο ανθρώπινα που μοιάζουν βουτηγμένα στα πιο ενδόμυχα ένστικτα της ύπαρξής μας.

Maniac

Ο Τζόνα Χιλ και η Εμα Στόουν απογειώνουν μια μίνι σειρά, το σενάριο της οποίας αρκεί για να σας κάνει να πατήσετε play. Δύο άγνωστοι, η Ανι και ο Οουεν, μπαίνουν σε μια μυστηριώδη φαρμακευτική δοκιμή για ένα προϊόν το οποίο είναι σίγουροι πως θα λύσει μια και καλή τα προβλήματά τους. Κατά τα διάρκεια της διαδικασίας, τμήματα του μυαλού τους που μέχρι τότε ήταν ανεξερεύνητα, καθώς και οι αναμνήσεις τους, αποκαλύπτονται μπροστά τους. Τα όνειρα και το υποσυνείδητό τους ενώνονται. Κάτι, όμως, μοιάζει να μην πηγαίνει καθόλου καλά.

The Haunting of Hill House

5 μίνι σειρές του Netflix για να τελειώσετε σε ένα Σαββατοκύριακο-1

Παγιδευμένη ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, μια διαλυμένη οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με σκοτεινές αναμνήσεις από το παλιό σπίτι της, καθώς και με τρομακτικά γεγονότα που την ώθησαν έξω από αυτό. Ενήλικες τώρα πια, ενωμένοι υπό τη σκιά της τραγωδίας, οι άνθρωποί της πρέπει να ξεπεράσουν τώρα τα φαντάσματα της περασμένης ζωής τους. Αλλα ακόμη στοιχειώνουν το μυαλό τους, άλλα, πάλι, καραδοκούν καμουφλαρισμένα σε σκοτεινές γωνιές.

Treason

5 μίνι σειρές του Netflix για να τελειώσετε σε ένα Σαββατοκύριακο-2

Ο Τσάρλι Κοξ, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Daredevil, πρωταγωνιστεί σε μια σειρά πέντε επεισοδίων που μας εισάγει σε έναν κόσμο γεμάτο κατασκόπους και πλεκτάνες. Ο Κοξ υποδύεται τον Ανταμ Λόρενς, έναν υπαρχηγό της MI6 γαλουχημένο στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών. Η καριέρα του μοιάζει να προχωρά σταθερά, όταν όμως το παρελθόν τον πλησιάζει με τη μορφή της Κάρα, μιας Ρωσίδας κατασκόπου με την οποία έχουν προϊστορία, αναγκάζεται να αμφισβητήσει τα πάντα και τους πάντες στη ζωή του.

Transatlantic

5 μίνι σειρές του Netflix για να τελειώσετε σε ένα Σαββατοκύριακο-3

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «The Flight Portfolio» της Τζούλι Ορινγκερ, η μίνι σειρά «Transatlantic» μάς αφηγείται τα γεγονότα γύρω από τον δημοσιογράφο Φράι ο οποίος κατέφτασε στη Γαλλία το 1940 και συνδέθηκε με μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία διαφυγής. Το βιβλίο της Ορινγκερ αποτελεί μια μυθοπλαστική εκδοχή ενός αληθινού γεγονότος: την επιχείρηση στη Μασσαλία του 1940 που στήθηκε προκειμένου να βοηθήσει καλλιτέχνες, συγγραφείς και άλλους πρόσφυγες να δραπετεύσουν από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Beef

5 μίνι σειρές του Netflix για να τελειώσετε σε ένα Σαββατοκύριακο-4

Πού είναι ικανός να φτάσει ένας άνθρωπος λόγω της οργής που νιώθει στον δρόμο; Τι συμβαίνει όταν οι ζωές δύο εντελώς άγνωστων ανθρώπων «συγκρούονται» στην άσφαλτο γλιστρώντας στο πείσμα και τα νεύρα; Ενας κακότυχος οικοδόμος και μια επιχειρηματίας μητέρα κουβαλούν για μέρες τις συνέπειες ενός περιστατικού το οποίο πυροδοτεί τα πιο εύφλεκτα υλικά του χαρακτήρα τους. Ο Ali Wong, που γνωρίσαμε στο «Burning», μας παρασύρει σε μια αναμέτρηση δέκα επεισοδίων, τόσο καθημερινή όσο και ανελέητη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT