Η σειρά του Netflix που μας μεταφέρει στην Ιαπωνία των σαμουράι

Η σειρά του Netflix που μας μεταφέρει στην Ιαπωνία των σαμουράι

Η τελευταία προσθήκη στην παγκόσμια ταινιοθήκη άνιμε υπό τον τίτλο «Blue Eye Samurai» είναι μια επική βίαιη ιστορία τιμής, εκδίκησης και αγάπης, με συναρπαστικές σκηνές μάχης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», αλλά στο άνιμε Blue Eye Samurai «η εκδίκηση είναι σαν χρυσός, δεν σκουριάζει ποτέ». 

Η νέα εντυπωσιακή animated σειρά ακολουθεί τον Μίζο, έναν μιγάδα σαμουράι που γεννήθηκε από λευκό πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα στην εποχή Έντο της Ιαπωνίας, όταν τα σύνορα ήταν κλειστά για τους λευκούς και οι μιγάδες θεωρούνταν «όνρια», δηλαδή διαβολικά πνεύματα που απεικονίζονται ως γυναίκες διψασμένες για εκδίκηση για τις αδικίες που υπέστησαν. Ο Μίζο έχει περάσει όλη τη ζωή του κρύβοντας τα γαλάζια μάτια του, που προδίδουν τη μεικτή καταγωγή του, αλλά και το πραγματικό φύλο του, αφού η μητέρα του, λίγο πριν τη σκοτώσουν οι κάτοικοι του χωριού στο οποίο μεγάλωσε απομονωμένος, του είπε ότι κανείς δεν πρέπει να μάθει ποτέ πως είναι κορίτσι. Μετά τον θάνατό της, ο Μίζο ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για όσους τον έκαναν να νιώθει ένα τέρας.

Οι σεναριογράφοι Άμπερ Νοϊζούμι και Μάικλ Γκριν βασίστηκαν σε μια ιδέα που γεννήθηκε όταν πρωτοαντίκρισαν τα γαλάζια μάτια του παιδιού τους. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Τζέιν Γου, με καταγωγή από την Ταϊβάν και την Καλιφόρνια, που μεγάλωσε ως μιγάδα και αγοροκόριτσο και είδε τον εαυτό της στην ιστορία του Μίζο. «Εσύ μπορείς να γίνεις σωστή σύζυγος ή ανάρμοστη πόρνη. Ο κόσμος δίνει περιορισμένα μονοπάτια στις γυναίκες», λέει στη σειρά ένας σύμβουλος στην πριγκίπισσα Ακέμι, που θέλει να σπάσει τα δεσμά που τη φυλακίζουν επειδή είναι γυναίκα.

Μέσα από θεαματικές ξιφομαχίες, μαγευτικά τοπία της Ιαπωνίας, αισθησιακές ερωτικές σκηνές και μεστούς διαλόγους, παρακολουθούμε την πορεία του Μίζο καθώς καλείται να επιλέξει τη ζωή και την ταυτότητά του. 

Ποιος θα κερδίσει στο τέλος, η εκδίκηση ή η αγάπη; 

ΙΝFO
Δημιουργοι: Άμπερ Νοϊζούμι, Μάικλ Γκριν. 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%. Η σειρά στριμάρεται από το Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT