Δύο Ελληνες από τη Λάρισα διακρίθηκαν στην Μπιενάλε της Φλωρεντίας

Δύο Ελληνες από τη Λάρισα διακρίθηκαν στην Μπιενάλε της Φλωρεντίας

Στην 14η έκδοση της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης και Design που ολοκληρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, το πρώτο βραβείο «Leonardo da Vinci» στον τομέα του σχεδιασμού είχε ελληνική υπογραφή

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μας βρήκαν από τα social media», αναφέρει η Μαρία Χαδουλού, συνιδρύτρια μαζί με τον αδελφό της, Κωνσταντίνο, του studio Mockinbird, με έδρα τη Λάρισα. Η Μαρία, απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είχε όνειρο από την αρχή να ασχοληθεί με το design, ενώ ο Κωνσταντίνος έδειξε το ταλέντο του στην κατασκευή. 

«Στην αρχή συστηθήκαμε με ξύλινες τσάντες. Με ιντρίγκαρε η ιδέα του να βρω λύσεις ώστε το ξύλο- ένα δύσκαμπτο υλικό- να μπορέσει να λειτουργήσει ως τσάντα». Στη συνέχεια, το εργαστήριό τους επεξέτεινε τη δραστηριότητά του και σε ειδικές κατασκευές αλλά και έπιπλα, καταλόγους, ταμπέλες, σε μια πληθώρα υλικών που περιλαμβάνει εκτός από ξύλο, δέρμα, ύφασμα, μέταλλο, χαρτί. 

Δύο Ελληνες από τη Λάρισα διακρίθηκαν στην Μπιενάλε της Φλωρεντίας-1

Στη διοργάνωση παρουσίασαν τρία έργα: ένα μπουφέ, ένα bar cabinet και ένα γραφείο. Τα κοινά τους χαρακτηριστικά είναι οι κυκλικές φόρμες, τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, οι μαρκετερί και οι laser κοπές, ενώ για έμπνευση στράφηκαν στο κίνημα της αρτ ντεκό και το mid century modern.

Δύο Ελληνες από τη Λάρισα διακρίθηκαν στην Μπιενάλε της Φλωρεντίας-2

Θα ήταν η εξέλιξή τους ταχύτερη αν δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα; «Η πρόσκληση από τη Μπιενάλε της Φλωρεντίας έδειξε ότι με το ίντερνετ είσαι παντού», απαντά η Μαρία. «Το διαδίκτυο σου προσφέρει τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις τη δουλειά σου αλλά και να αντλήσεις ερεθίσματα, ακόμα και αν ζεις απομονωμένος σε ένα βουνό. Ίσως, η Αθήνα να μας “έκοβε” τα φτερά, να μην μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στα ακριβά ενοίκια, ούτε να δοκιμάζαμε με τόση ευκολία νέες φόρμες και υλικά». 

Τι σημαίνει για εκείνους αυτή η διάκριση; «Είναι μια αναγνώριση τoυ εργαστηρίου μας που φιλοδοξούμε να μας φέρει περισσότερη δουλειά, να μας ωθήσει να ανανεώσουμε το portfolio μας και να τολμήσουμε περισσότερο», αναφέρει κι ο Κωνσταντίνος.  

www.mockinbirdstudio.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT