Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ

Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ

Ο διαγωνισμός Comedy Wildlife Photography Awards ανακοίνωσε τους φετινούς φιναλίστ. Αυτή είναι μία επιλογή από τις φωτογραφίες που μας έκαναν να γελάσουμε αβίαστα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας μικρός πίθηκος κρατά την ουρά του ποζάροντας με άψογο στυλ σαν να πρόκειται για εξώφυλλο περιοδικού μόδας, ένα καγκουρό κάνει air guitar χωρίς να ακούγεται από πουθενά μουσική, ενώ μία ενυδρίδα εκτελεί μία άψογη πιρουέτα ως άλλη μπαλαρίνα στην πρεμιέρα κάποιου μπαλέτου. Αυτές είναι μερικές μόνο φωτογραφίες από εκείνες που βρίσκονται ανάμεσα στους φετινούς φιναλίστ του Comedy Wildlife Photography Awards.

Κοινό τους χαρακτηριστικό; Το γεγονός ότι μας φτιάχνουν τη μέρα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα ζώα έχουν αυτή τη μαγική ικανότητα: δίπλα τους γινόμαστε, έστω για λίγο, ξανά παιδιά. Ο ετήσιος διαγωνισμός ξεκίνησε το 2015 και πέρα από το να μας κάνει να γελάμε αβίαστα, έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τους κινδύνους που διατρέχει η πανίδα σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. 

Διότι μπορεί τα ζώα να μας προσφέρουν γέλιο, ιδιαίτερα όταν παίρνουν πόζες οι οποίες θα ταίριαζαν περισσότερο σε έναν άνθρωπο, την ίδια όμως στιγμή και με την κλιματική κρίση να καλπάζει αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην επιβίωσή τους.

Οι συμμετοχές είναι τόσες πολλές κάθε χρόνο (οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για πραγματικό κατακλυσμό), ώστε η κριτική επιτροπή να βρίσκεται κάθε φορά μπροστά -για να γράψουμε και ένα κλασικό δημοσιογραφικό κλισέ- σε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. 

Οι φετινοί φιναλίστ είναι 41 ενώ υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για ψηφίσει κανείς και για το Βραβείο του Κοινού. Όσο για τους νικητές; Αυτοί θα γίνουν γνωστοί τον Μάρτιο του 2024 όταν και τα Comedy Wildlife Photography Awards ανακοινώσουν τα τελικά αποτελέσματα. 

Μέχρι τότε, όμως, ας ρίξουμε μία ματιά σε μία επιλογή από τις φετινές φωτογραφίες που θα διαγωνιστούν για μία θέση στο βάθρο με τις πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. 

Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-1
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-2
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-3
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-4
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-5
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-6
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-7
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ-8

Δείτε όλους τους φετινούς φιναλίστ στο www.comedywildlifephoto.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT