Η σειρά που κάνει θραύση στους μπαμπάδες σήμερα

Η σειρά που κάνει θραύση στους μπαμπάδες σήμερα

H δεύτερη σεζόν του Reacher φέρνει τον γιγαντόσωμο ήρωα αντιμέτωπο με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, προσφέροντας ακόμα πιο εντυπωσιακές ατάκες, σκηνές δράσης και επίλυση μυστηρίων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Φρανκενστάιν ήταν ο γιατρός. Οι άνθρωποι κυνήγησαν το τέρας που δημιούργησε ο Φρανκενστάιν. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους», ακούμε να λέει ο Τζακ Ρίτσερ, αποδεικνύοντας με λακωνικό τρόπο γιατί δεν είναι απλώς άλλο ένα «βουνό» από μυς στον κόσμο της αμερικανικής τηλεόρασης. Αντίθετα, πρόκειται για έναν παρασημοφορημένο στρατονόμο, ο οποίος, παρά το σωματικό εκτόπισμά του, πίσω από το οποίο κρύβει τα συναισθήματα και την ευφυΐα του, περιπλανιέται αόρατος σαν φάντασμα ανά τις πολιτείες των ΗΠΑ, έχοντας μια σωστή απάντηση για όλα: από εγκλήματα και μυστήρια μέχρι τον μύθο του Φρανκενστάιν.

Η σειρά Reacher, η δεύτερη σεζόν της οποίας έκανε πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου, βασίζεται στην ομώνυμη επιτυχημένη σειρά βιβλίων του Λι Τσάιλντ και έχει αρκετές διαφορές από την κινηματογραφική μεταφορά με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Στην τηλεοπτική εκδοχή των βιβλίων, τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει ο θηριώδης ηθοποιός Άλαν Ρίτσον, μια σαφώς πιο πιστή μεταφορά του διάσημου ήρωα των βιβλίων. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μίντια τώρα, η σειρά ανήκει στο νέο τηλεοπτικό είδος της Dad TV∙ εκείνο δηλαδή που απολαμβάνουν οι πατεράδες καθώς φαντασιώνονται τον εαυτό τους να περιπλανιέται ελεύθερος και χωρίς υποχρεώσεις, δίνοντας παράλληλα –σχεδόν πάντα νικηφόρες– μάχες ενάντια σε διάφορους «κακούς» που απειλούν τον κόσμο.

Η σειρά, όμως, καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και στο γυναικείο κοινό, όχι επειδή φαντασιώνονται ότι θέλουν έναν άντρα σαν τον Ρίτσερ, αλλά επειδή θα ήθελαν κι εκείνες να είναι σαν αυτόν: παντοδύναμες, κυρίαρχες του εαυτού τους και ελεύθερες να ζουν με τους δικούς τους κανόνες. Να σημειώσουμε πως οι γυναικείοι χαρακτήρες της σειράς κάνουν την έκπληξη: δυναμικές και ανεξάρτητες, καταφέρνουν να ανατρέψουν το στερεότυπο του άντρα-ήρωα και της γυναίκας-δεσποσύνης σε κίνδυνο.

Στη δεύτερη σεζόν, λοιπόν, ο αντισυμβατικός ήρωας επανενώνεται με την παλιά του ομάδα από τον στρατό. Ο λόγος; Για να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συστρατιώτη του. Έτσι, το κυνήγι του ποντικού με τη γάτα γίνεται πιο συναρπαστικό από ποτέ. Ως αιλουροειδές, όμως, ο Ρίτσερ θυμίζει περισσότερο λιοντάρι παρά κατοικίδιο – γιγάντιος, ταχύτατος, κυνικός όταν χρειαστεί και απίστευτα αποτελεσματικός στο να λύνει προβλήματα με συνοπτικές διαδικασίες. 

Πρωταγωνιστούν: Άλαν Ρίτσον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Σερίντα Σουάν
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 97%
Η σειρά στριμάρεται από το Amazon Prime

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT