Το νέο, «παράξενο» πρότζεκτ του Pan Pan

Μέλη των Echo Tides και φίλοι απ’ τα παλιά, οι Pan Pan και Years of Youth διηγούνται τη δική τους sci-fi ιστορία, σε ένα απολαυστικό χορευτικό άλμπουμ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθιά μέσα στη θάλασσα του Spotify, ένα παλιό, άγνωστο κομμάτι του Years of Youth έχει τίτλο Χρόνια πριν την προσεδάφιση. Έτος κυκλοφορίας: 2005. Δεκαεννέα χρόνια μετά, ο νέος δίσκος του Years of Youth σε συνεργασία με τον Pan Pan ξεκινάει με ένα κομμάτι που λέγεται Προσεδάφιση. Χαριτωμένη λεπτομέρεια, η οποία δείχνει τη συναισθηματική σύνδεση των δύο παλιών φίλων με το πρότζεκτ, αλλά και τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους σε έναν πολύχρωμο κόσμο φαντασίας, που τα περισσότερα παιδιά εγκαταλείπουν μεγαλώνοντας. Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο Pan Pan είναι πλέον ένας τραγουδοποιός με κοινό.

Το άλμπουμ Λύκοι στον Άρη λοιπόν έρχεται με προσδοκίες – και ομολογώ ότι κατά την πρώτη ακρόαση ένιωσα τον κίνδυνο της μανιέρας να καραδοκεί. Ο ήχος είναι γνώριμος (συνθεσάιζερ, vocoders, drum machines), το ίδιο και ο στίχος, το ίδιο και το ύφος των συνθέσεων. Τον πρώτο λόγο έχουν πάντα οι μελωδίες. Είναι εξαιρετικές! Κάνουν έναν δίσκο που μιλάει για σκάφανδρα, τηλεσκόπια, κοσμοναύτες και λύκους να ακούγεται εύπεπτος. Τι μου λείπει; Το χιούμορ. Γιατί τόση λύπη, γιατί τόσος πόνος και προβληματισμός στους στίχους ενός χορευτικού άλμπουμ γεμάτου φρεσκάδα;

Κατά τα άλλα, τα γλυκόπικρα αυτά κομμάτια ρέουν τόσο φυσικά, που είναι λες και υπήρχαν από πάντα. Τραγούδια όπως η Πιρουέτα, τα Ροζ φώτα και οι Μέρες σιωπής συνδέουν στο μυαλό μου την Πτήση 201 με τους Χωρίς Περιδέραιο, τα πολύχρωμα videogames των ’80s με την ταινία Drive, τα εναλλακτικά μπαρ της Αθήνας με τον πλανήτη Άρη. Είναι ευαίσθητη ποπ για παιδιά που χορεύουν φωσφορίζοντας, στέλνοντας τη λάμψη τους μέχρι το λάπτοπ μας. 

Το νέο, «παράξενο» πρότζεκτ του Pan Pan-1

ΙΝFO
Το άλμπουμ Λύκοι στον Άρη κυκλοφορεί από την Black Caramel Records. Στις 24/2 θα παρουσιαστεί ζωντανά στο Floyd, μαζί με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του Pan Pan.

Το νέο, «παράξενο» πρότζεκτ του Pan Pan-2

Στο Πικάπ 
ΜARUJA – KNOCKNAREA (2023)

Για όσους επιθυμούν κάτι πιο βαρύ, δύστροπο και ασπρόμαυρο, υπάρχουν πάντα οι Maruja. To ανερχόμενο τζαζ/πανκ κουαρτέτο από το Μάντσεστερ έρχεται για μια εμφάνιση στο Temple (3/2), με ακανθώδη τραγούδια έντασης και εναλλαγών. Προετοιμαζόμαστε για το live ακούγοντας αυτό εδώ το ΕP, που κυκλοφόρησαν πέρυσι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT