Ακούγοντας την Κάλι Ούστις, την Λατίνα ποπ σταρ που κατακτά την Αμερική

Ακούγοντας την Κάλι Ούστις, την Λατίνα ποπ σταρ που κατακτά την Αμερική

Το νέο άλμπουμ της «Orquídeas» είναι μία από τις πιο επιτυχημένες συνομιλίες της R&B με τη λάτιν μουσική

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times, μαθαίνουμε ότι η Κάλι Ούτσις εμπνέεται τις ώρες που βρίσκεται μόνη της ή όταν κάνει μπάνιο. Το κινητό είναι δίπλα της, για να ηχογραφεί λέξεις και ρυθμούς. Με ρίζες από την Κολομβία, η 29χρονη Αμερικανίδα σταρ της λάτιν και R&B μουσικής πειραματίζεται από την εφηβεία της με την τέχνη. Στα 17 της οι γονείς της την έδιωξαν από το σπίτι επειδή έκανε κοπάνες.

Έμεινε για κάποιο διάστημα στο αυτοκίνητο συνθέτοντας τραγούδια. Με αυτό το ασυμβίβαστο πνεύμα συνέχισε να παράγει μουσική και να μη χαρίζεται σε κανέναν. Ακόμα και όταν η δισκογραφική της εταιρεία τής είπε πως χρειάζεται να αλλάξει την ενορχήστρωση του Telepatia, για να γίνει πιο ραδιοφωνικό. Ευτυχώς, βρήκε το κοινό της στο TikTok. Στο Orquídeas, το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, ο τίτλος δεν είναι τυχαίος.

Όντως, τα δεκατέσσερα τραγούδια του άλμπουμ είναι μυστήρια και μαγνητικά όπως η ορχιδέα, το εθνικό λουλούδι της Κολομβίας. Γιατί πώς γίνεται να βάζει να συνυπάρχουν η R&B και η ηλεκτρονική μουσική με την κουλτούρα του ρεγκετόν και του μερένγκε, και να δένουν όλα απαλά
και αρμονικά;

Μη ρωτάτε, απλώς ακούστε την, κουνηθείτε στον ρυθμό της και θα καταλάβετε ότι, όπως λέει στο τραγούδι Ponga Loca, δεν φταίει εκείνη που είναι φλογερή. Ίσως να ευθύνεται και ο «ισπαγγλικός» της στίχος.

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ Orquídeas στο YouTube:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT