Είναι η Tyla το νέο αστέρι της ποπ;

Με καταγωγή από τη Νότια Αφρική και βασικό όχημά της το TikTok, η 22χρονη τραγουδίστρια καλείται να υπερασπιστεί τον ντόρο που δημιούργησε

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tι θα ήμασταν χωρίς το TikTok; Θέτω το ερώτημα και ο καθένας ας απαντήσει στον εαυτό του. Κυρίως όμως ας ακούσει το Water της Tyla, από τα μεγαλύτερα hits της περασμένης χρονιάς, απολαυστικό και αναλώσιμο σαν μπουκαλάκι νερό κάτω από τον ήλιο. Η Tyla είναι 22 ετών. Μας έρχεται από τη Νότια Αφρική. Κάποιοι την αποκαλούν «νέα Ριάνα» και κάποιοι «βασίλισσα του ποπιάνο», συνδυάζοντας τις λέξεις «ποπ» και «αμπιάνο» (μοντέρνο μουσικό είδος της Νότιας Αφρικής). Όλα άρχισαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ανέβασε στο TikTok μια σειρά από βίντεο στα οποία χόρευε το κομμάτι της, παρακινώντας τις θαυμάστριες να κάνουν το ίδιο. Το challenge έγινε viral. Λίγες μέρες μετά, ένας ολόκληρος πλανήτης κουνούσε την κοιλιά στο ρυθμό του Water, του πρώτου τραγουδιού από Νοτιοαφρικανό σόλο καλλιτέχνη που κατάφερε να μπει στο αμερικανικό Billboard τα τελευταία 55 χρόνια.

Τον περασμένο Μάρτιο, η νεαρή σταρ κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της. Εμπορικά δεν πήγε τόσο καλά. Βασικά, η Tyla ήταν πιο διάσημη στις αρχές της χρονιάς απ’ ό,τι τώρα. Τραγούδια όπως το Safer κυλούν ωραία, διαθέτουν καλή μελωδία, αλλά δεν ξεσπάνε. Παρότι η αναβίωση του R&B των ’90s με afrobeat, lounge και κάτι λίγο από deep house είναι ενδιαφέρουσα ως κόνσεπτ, το υλικό εδώ προκύπτει απρόσωπο, σαν μουσική συνοδείας σε βίντεο διακοπών. H Τyla λέει ότι θέλει να γίνει η πρώτη παγκόσμια ποπ σταρ από την Αφρική (εντάξει, κάτι είχε καταφέρει και ο Γιoυσού Ν’ Ντουρ). Στις εικόνες και στα βίντεο το σώμα της είναι τόσο όμορφο που μοιάζει ψεύτικο, όμως το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για την επιτυχία της. Μακάρι να μας διαψεύσει.

Είναι η Tyla το νέο αστέρι της ποπ;-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Δεσποινίς Τρίχρωμη – Πολύδροσο

Η νέα ταινία του The Boy έχει ένα ενδιαφέρον, ήπιο σάουντρακ, που κυκλοφορεί ψηφιακά και σε βινύλιο. Σύντομοι διάλογοι των πρωταγωνιστριών, αφηρημένοι στίχοι, ηλεκτρονικά ηχοτοπία, σουρεαλιστική ευαισθησία. Η δουλειά της Τρίχρωμης δεν διεκδικεί ένα μεγάλο, ηχηρό μπράβο, παρά μόνο λίγη ησυχία, για να ακουστούν όσοι μιλάνε σιγά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT