Στο «Όλα Λίμπα», οι θαμώνες πληρώνουν για να σπάνε τηλεοράσεις

Στο «Όλα Λίμπα», οι θαμώνες πληρώνουν για να σπάνε τηλεοράσεις

Από το 2017 μέχρι σήμερα, ένα υπόγειο στο Ψυρρή κάνει το σπάσιμο αντικειμένων τρόπο διασκέδασης

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στου Ψυρρή, στην οδό Πιττάκη, υπάρχει μια κίτρινη ταμπέλα που άπαξ και περάσεις από μπροστά της είναι βέβαιο πως θα σταματήσεις για να την προσέξεις καλύτερα. Το «Όλα Λίμπα» μοιάζει με κάποιο μικροσκοπικό υπόγειο μπαράκι στο κέντρο της Αθήνας. Το ανθρωπάκι που σπάει με το ρόπαλο αντικείμενα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το σύμβολο ενός εναλλακτικού σημείου συνάντησης στην καρδιά της πόλης. Μόλις, όμως, περάσεις την πόρτα του θα μείνεις έκπληκτος: Τηλεοράσεις και πληκτρολόγια, κάρτες γραφικών και διάφορα αντικείμενα σε περιμένουν παραταγμένα στη σειρά, για να τα κάνεις «λίμπα» μόνος ή με την παρέα σου.

Ένα αβέβαιο βήμα

«Ανοίξαμε το μαγαζί το 2017, εμπνευσμένοι από ένα αντίστοιχο κατάστημα που συναντήσαμε σε ταξίδι μας στην Αργεντινή», λέει η Έλενα Δρίβα, που μαζί με τον Σπυρίδωνα Τρικαλιώτη αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να κάνουν πριν λίγα χρόνια, ένα, από κάθε άποψη, αβέβαιο επιχειρηματικό βήμα. Τα καταστήματα στα οποία θα σπεύσει κάποιος για να σπάσει κάτι, προϋπήρχαν ως ιδέα και είναι μια τάση που ευδοκιμεί στην Αμερική ενώ παρά το γεγονός ότι σε άλλες χώρες πολλοί θα τα επιλέξουν για να βγάλουν τα νεύρα τους, στην Ελλάδα, οι περισσότεροι θα τα επισκεφτούν για να διασκεδάσουν.

Στο «Όλα Λίμπα», οι θαμώνες πληρώνουν για να σπάνε τηλεοράσεις-1

«Στην αρχή, η αντίδραση του κόσμου ήταν διστακτική. Το εγχώριο κοινό δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται. Νόμιζαν πως ήταν ένα μαγαζί που παίζει ρέγκε μουσική», λέει η Ελένη. «Όταν ξεκινήσαμε πολλοί Έλληνες αναρωτιόταν για ποιο λόγο να δώσουν χρήματα για να σπάσουν κάτι». Επτά χρόνια μετά, οι υποψήφιοι θαμώνες, ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες, ψάχνουν να βρουν μια θέση μέσα στο «φορτωμένο» πρόγραμμα της ημέρας. Σημαντική σημείωση: Αν θελήσετε να το επισκεφτείτε, καλύτερα να καλέσετε για να κάνετε μια τηλεφωνική κράτηση.

Από ρούτερ μέχρι τηλεοράσεις

Αφού, λοιπόν, κάνετε την κράτηση, θα έρθει και η στιγμή που θα κληθείτε να συμμετέχετε σε αυτήν την όχι-και-τόσο-συνηθισμένη επιλογή διασκέδασης. Στην αρχή θα πάρετε ένα καλάθι και θα επιλέξετε επί τόπου αντικείμενα από τον χώρο. Η τιμή τους ξεκινά από 1 ευρώ. Μικροσυσκευές, ρούτερ, «ποντίκια», χειριστήρια, είναι διαθέσιμα από 3 ευρώ. Το μέγεθος και η σπανιότητα ανεβάζουν τη χρέωση. «Μια οθόνη μπορεί να ξεκινά από δέκα ευρώ ενώ αν μιλάμε για μια vintage, παλιά τηλεόραση, η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 80 ευρώ», εξηγεί η Ελένη. Υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση στα 10 ευρώ, μαζί με τα αντικείμενα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί φυσικά να φέρει και τα δικά του αντικείμενα, αφού πρώτα συνεννοηθεί με τους ιδιοκτήτες για λόγους ασφαλείας. «Οι περισσότεροι τα διαλέγουν από εδώ ενώ κάποιοι θα φέρουν αναμνηστικά, κορνίζες και φωτογραφίες από πρώην συντρόφους», λέει.

Στο «Όλα Λίμπα», οι θαμώνες πληρώνουν για να σπάνε τηλεοράσεις-2

Από εταιρικά events μέχρι bachelor parties και γενέθλια, το «Όλα Λίμπα» φιλοξενεί διαφορετικού τύπου εκδηλώσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που μετά από μια επίσκεψη θα επιστρέψουν για ακόμη περισσότερες καταστροφές. Είτε πρόκειται για νέους από την επαρχία που κάνουν μια ακόμη εκδρομή στην πρωτεύουσα, είτε για φοιτητές ή τουρίστες που ψάχνουν μια εναλλακτική αθηναϊκή εμπειρία, το μικρό υπόγειο μαγαζί στον αριθμό 6 της οδού Πιττάκη, προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα στους θαμώνες τους να σπάσουν κάτι – με ή χωρίς συναισθηματική αξία. Κυρίως, όμως, χαρίζει τη δυνατότητα να σπάσουμε τη ρουτίνα μας, αυτή τη συνθήκη που κάνει τόσο βαρετή πολλές φορές τη ζωή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT