Μία κωμική σειρά χαρίζει γέλια εις βάρος του πλουσιότερου 1% του πλανήτη

Μία κωμική σειρά χαρίζει γέλια εις βάρος του πλουσιότερου 1% του πλανήτη

Στο «Loot», τα εξωφρενικά προνόμια των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου δίνουν αφορμή για μία πολύ έξυπνη σάτιρα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπορούμε να χαμηλώσουμε το φως του ήλιου κατά 20%;» ρωτάει γεμάτη αφέλεια η Μόλι το προσωπικό του πολυτελούς γιοτ, που της έκανε δώρο ο δισεκατομμυριούχος σύζυγός της, στην εναρκτήρια σκηνή της κωμικής σειράς Loot. Λίγο αργότερα, η ονειρεμένη ζωή της καταρρέει· ανακαλύπτει πως εκείνος διατηρεί παράλληλη σχέση και ζητώντας διαζύγιο γίνεται η δεύτερη πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο, αλλά και η πιο διάσημη απατημένη σύζυγος του πλανήτη. Στη δεύτερη σεζόν, η ζάπλουτη ηρωίδα έχει μια υπόσχεση να τηρήσει: να δωρίσει την αμύθητη περιουσία της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που η ίδια ίδρυσε κάποτε (αλλά στο ενδιάμεσο ξέχασε ότι υπάρχει).

Η ιστορία της Μόλι, την οποία υποδύεται η βραβευμένη με EMMY Μάγια Ρούντολφ, παραπέμπει στο ακριβότερο διαζύγιο όλων των εποχών, εκείνο δηλαδή ανάμεσα στον μεγιστάνα της τεχνολογίας Τζεφ Μπέζος και την πρώην πια σύζυγό του Μακένζι Σκοτ. Η πιο σημαντική ομοιότητα; Το γεγονός ότι η τελευταία είχε υποσχεθεί να μοιράσει σε δωρεές περισσότερα από τα μισά χρήματα που απέκτησε από τον χωρισμό της. Η σειρά Loot αποτελεί, λοιπόν, ένα παράθυρο στη ζωή του πλουσιότερου 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Με όχημα τη σάτιρα, αναδεικνύει τις εκκεντρικές ιδιοτροπίες αλλά και τα ασύλληπτα, για τον μέσο όρο, προνόμια που εξασφαλίζει ο βαθύς πλούτος. Αν τώρα το αίτημα της Μόλι να χαμηλώσει το φως του ήλιου ακούγεται αδιανόητο, αξίζει να αναφέρουμε την εξής ιστορία: ο Έλτον Τζον κάποτε ζήτησε από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας να χαμηλώσει την ένταση του ανέμου στο Λονδίνο, γιατί δεν μπορούσε να κοιμηθεί. 

Μπορεί η κοινωνική σάτιρα για την αυξανόμενη οικονομική ανισότητα να μη φτάνει ποτέ στο κόκαλο, το Loot όμως αξίζει τον χρόνο σας. Η «αποζημίωση» έρχεται μέσα από την πραγματικά αστεία ερμηνεία της Μάγια Ρούντολφ, τη νέα πνοή που φέρνει η σειρά στο είδος των sitcom, αλλά και τις εξωφρενικές ατάκες της δεύτερης σεζόν, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η πολιτική ορθότητα δεν μπορεί ποτέ να σταθεί εμπόδιο στο χιούμορ, όταν το τελευταίο αντιμετωπίζεται ως σοβαρή υπόθεση.

Πρωταγωνιστούν: Μάγια Ρούντολφ, Άνταμ Σκοτ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Μικαέλα Τζέι Ροντρίγκεζ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 83%.
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT