Becoming Karl Lagerfeld: Ρίχνοντας φως σε μία θρυλική «κόντρα» της μόδας

Becoming Karl Lagerfeld: Ρίχνοντας φως σε μία θρυλική «κόντρα» της μόδας

Η βιογραφική σειρά μας ταξιδεύει στην πιο επιδραστική εποχή της υψηλής ραπτικής, με όχημα τη σχέση του Γερμανού σχεδιαστή με τον Ιβ Σεν Λοράν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να ακούσω την καρδιά Ή το μυαλό μου;» Αυτό είναι το δίλημμα πάνω στο οποίο οικοδομείται η νέα σειρά με τίτλο Becoming Karl Lagerfeld, μια τηλεοπτική βιογραφία για τον πολύ ταλαντούχο, αλλά και πολύ αμφιλεγόμενο Γερμανό σχεδιαστή μόδας. Αρχικά, συναντάμε την ανταγωνιστική σχέση ανάμεσα σε εκείνον και τον Ιβ Σεν Λοράν· πρώτα φίλοι, ύστερα αντίζηλοι. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις: τον ορθολογισμό του πρώτου απέναντι στο ελεύθερο πνεύμα του δεύτερου. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η σειρά παρουσιάζει την εν λόγω σχέση ως την κινητήρια δύναμη πίσω από την επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη του Λάγκερφελντ. Ίσως, βέβαια, αυτό να αποτελεί μια βολική αφηγηματική λύση προκειμένου να εξηγηθούν –μέσα σε μόλις έξι επεισόδια– δύο τόσο πολύπλοκες προσωπικότητες. 

«Η μόδα δεν έχει να κάνει με τις γυναίκες. Είναι ένας τρόπος να δίνουμε μορφή στο πνεύμα της εποχής, να ορίζουμε τι είναι η κοινωνία μας. Και κάθε σεζόν, όποιος κερδίζει στον ανταγωνισμό διαμορφώνει αυτόν τον ορισμό», λέει στο πρώτο επεισόδιο ο Λάγκερφελντ στον Ζακ ντε Μπασέ, τον πλατωνικό σύντροφο της ζωής του, που υπήρξε, παράλληλα, και εραστής του Λοράν. 

Με φόντο τα ηδονοθηρικά ’70s, τη γοητεία του Παρισιού, τις εκκεντρικές διασημότητες –όπως η Μαρλέν Ντίτριχ και ο Άντι Γουόρχολ– αλλά και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και εμβληματικά κοστούμια του Γερμανού σχεδιαστή, το Becoming Karl Lagerfeld είναι μια οπτική πανδαισία για τους λάτρεις της μόδας. Για όλους τους υπόλοιπους, ο καταξιωμένος Γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουλ κερδίζει τις εντυπώσεις στον ρόλο του «Κάιζερ Καρλ» σε ένα τηλεοπτικό παραμύθι υψηλής ραπτικής.

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Μπρουλ, Αρνό Βαλουά, Τεοντόρ Πέλερεν.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 71%.
Η σειρά στριμάρεται από το Disney+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT