Μία εντυπωσιακή σειρά που αναβιώνει το δικαστικό θρίλερ

Μία εντυπωσιακή σειρά που αναβιώνει το δικαστικό θρίλερ

Ακριβώς 34 χρόνια μετά την κινηματογραφική του επιτυχία, το «Presumed Innocent» επιστρέφει ως σειρά, με τον Τζέικ Τζίλενχαλ να κλέβει τη δόξα του Χάρισον Φορντ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ’90s, τα courtroom dramas έζησαν τη χρυσή εποχή τους – δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Μάλιστα, οι ομηρικές μάχες για την αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων στα δικαστικά μπεστ σέλερ, όπως αυτά που υπέγραφε ο Τζον Γκρίσαμ, θύμιζαν σε μεγάλο βαθμό τις δικαστικές μάχες που παρακολουθούσαμε στη μεγάλη οθόνη· όπου σταρ του Χόλιγουντ ερμήνευαν με καθηλωτικό τρόπο γοητευτικούς δικηγόρους επί το έργον. Η δίψα του παγκόσμιου κοινού για την αναβίωση του είδους, λοιπόν, οδήγησε τον Τζέικ Τζίλενχαλ να αναλάβει ρόλο παραγωγού αλλά και πρωταγωνιστή στην πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική μεταφορά του Presumed Innocent του Σκοτ Τάροου – να σημειώσουμε ότι η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου το 1990 με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία εκείνης της χρονιάς. 

Στη σειρά, ο Τζίλενχαλ ερμηνεύει τον Ράστι Σάμπιτς, έναν άκρως επιτυχημένο εισαγγελέα, η καριέρα και η οικογενειακή γαλήνη του οποίου αναστατώνονται βίαια όταν η Κάρολιν, η πιο στενή συνεργάτιδά του, βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη. Ο Ράστι καλείται να αναλάβει την υπόθεση και να εντοπίσει τον ένοχο. Κάπου εδώ όμως έρχεται η μεγάλη ανατροπή: το γεγονός ότι διατηρούσε μια θυελλώδη ερωτική σχέση με την Κάρολιν θα οδηγήσει τον ίδιο στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Η τηλεοπτική μεταφορά του Presumed Innocent διατηρεί την ατμόσφαιρα μυστηρίου, τις αλλεπάλληλες ανατροπές στο κυνήγι του ενόχου, την ερωτική ένταση και τις δυνατές ερμηνείες. Και τα κάνει όλα αυτά μέσα στην ασφυκτική ατμόσφαιρα μιας δικαστικής αίθουσας – ακριβώς, δηλαδή, όπως έκανε 34 χρόνια πριν και η ταινία, κερδίζοντας μία θέση στο πάνθεον με τα πιο επιτυχημένα δικαστικά δράματα όλων των εποχών. Όσο για τον ακριβοθώρητο όσον αφορά τη μικρή οθόνη Τζίλενχαλ, τα καταφέρνει περίφημα στον ρόλο του Ράστι, ενός σαγηνευτικού και φιλόδοξου άντρα, που παλεύει με τους εχθρούς, τους δαίμονες αλλά και τα απωθημένα του. Μάλιστα, το πιο σημαντικό είναι άλλο: αντέχει στη σύγκριση με την ερμηνεία του Χάρισον Φορντ, η οποία είχε αφήσει εποχή στα ’90s.

Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρουθ Νέγκα, Πίτερ Σκάρσγκαρντ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 86%.
H σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT