Για εξαιρετικό ψάρι στον Κάβο, στα Ισθμια Κορινθίας

Για εξαιρετικό ψάρι στον Κάβο, στα Ισθμια Κορινθίας

Η ομώνυμη ταβέρνα της περιοχής είναι μία εξαιρετική επιλογή για το Σαββατοκύριακο - απλά θα πρέπει να κλείσετε τραπέζι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουν περάσει έξι δεκαετίες από τότε που ο Τάκης Βλάσσης με τη σύζυγό του Παγώνα μετέτρεψαν το εξοχικό τους σε ψαροταβέρνα, σε μια υπέροχη, πλην μάλλον δυσπρόσιτη και άναρχα δομημένη γειτονιά, στον Κάβο Ισθμίας. Σήμερα, χάρη στο GPS, μπορεί να βρει κανείς εύκολα το κατάστημα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το τραπέζι, γι’ αυτό καλό είναι να κλείσετε εγκαίρως, ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Η τοποθεσία μέσα στο πράσινο, δίπλα στη θάλασσα και χωρίς να γειτνιάζει με άλλη ταβέρνα, είναι πανέμορφη. Η δημοφιλία του Κάβου όμως οφείλεται κυρίως στην προσήλωσή του στην εξαιρετική πρώτη ύλη, αρχίζοντας από τις σαλάτες, όπως η προσεκτικά ξεφλουδισμένη και αρωματική ντομάτα, αλλά και τα σωστά βρασμένα χόρτα εποχής. Οι μερακλήδες μπορούν να επιλέξουν στη συνέχεια διάφορα όστρακα, αναλόγως της αγοράς. Με αυτά ο Τάσος, γιος του Τάκη και της Παγώνας και σπουδαγμένος γεωπόνος, που ανέλαβε το μαγαζί το 1997, φτιάχνει επίσης εξαιρετικές μακαρονάδες. Η ταραμοσαλάτα του είναι σπιτική και τα καλαμάρια τηγανίζονται αριστοτεχνικά. Οι πατάτες, που είναι το litmus test για οποιοδήποτε εστιατόριο ή ταβέρνα, είναι πολύ καλές.

Για εξαιρετικό ψάρι στον Κάβο, στα Ισθμια Κορινθίας-1

Στον Κάβο θα βρείτε καλά ψάρια τόσο ποσοτικώς όσο και ποιοτικώς, όπως π.χ. η ζωντανή στήρα –ένα ψάρι το οποίο προσωπικά τοποθετώ πάνω από τα άλλα λεγόμενα «πρώτα»–, την οποία μας έψησε υποδειγματικά. Γενικότερα η οργάνωση, η συγκρότηση και ο εξοπλισμός της κουζίνας θυμίζουν περισσότερο πολυτελές εστιατόριο παρά ταβέρνα. Ο πελάτης θα επιλέξει με τη βοήθεια του Τάσου όστρακα, μαλάκια, αρθρόποδα και ψάρια –μικρά και μεγάλα– τα οποία θα ζυγιστούν και θα προωθηθούν στην κουζίνα και στη συνέχεια στο τραπέζι. Η εξυπηρέτηση, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των τραπεζιών έχει αυξηθεί, είναι γρήγορη, επαγγελματική και ειλικρινής – αν και ζορίζεται όταν είναι γεμάτος. Αυτή που ξεχωρίζει, επίσης, είναι η λίστα των κρασιών, που περιλαμβάνει στρωτές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και απρόσμενες για μια ταβέρνα ετικέτες, όπως π.χ. Riesling και Meursault. O Κάβος δεν είναι «ανακάλυψη», γιατί τον έχουν ανακαλύψει πολλοί εδώ και δεκαετίες. Ξεχωρίζει όμως, γιατί παρά την ανάπτυξή του διατηρεί ατόφια την ποιότητά του. Δεν ανήκει στην κατηγορία των προσιτών καταστημάτων, αλλά οι τιμές του είναι ισορροπημένες σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Ίσως χρειαζόμαστε περισσότερες καλές ταβέρνες όπως ο Κάβος και λιγότερα ευειδή μαγαζιά με σούσι και σεβίτσε.

45 ευρώ χωρίς το κρασί
Κάβος, Ίσθμια (περίπου μία ώρα οδικώς από την Αθήνα)
τηλ. 27410-37906 kavos1964.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT