Ασταμάτητο hype: Πήγαμε σε συναυλία της Μαρίνας Σάττι μετά την Eurovision

Ασταμάτητο hype: Πήγαμε σε συναυλία της Μαρίνας Σάττι μετά την Eurovision

Τελευταία στιγμή βρήκαμε ένα «μαγικό χαρτάκι» για τη δεύτερη sold-out συναυλία της στην Τεχνόπολη, όπου στήθηκε ένα βαλκανικό πανηγύρι, με καλεσμένη - έκπληξη την Έφη Θώδη

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρά. Μια μεγάλη ουρά που ξεκινάει από την Πειραιώς, για να καταλήξει εντός της Τεχνόπολης. Οι ίδιες εικόνες που εμφανιζόταν στο TikTok στις 26 Ιουνίου, όταν η Μαρίνα Σάττι έδωσε την πρώτη από τις δύο αθηναϊκές συναυλίες της περιοδείας της. Είτε πήγαινες από νωρίς, για να είσαι όσο πιο μπροστά γίνεται, είτε περίμενες μέχρι να σουρουπώσει, τουλάχιστον για να προλάβεις να μπεις, την αναμονή δεν τη γλίτωνες.

Το sold out είχε γίνει από τις ημέρες της πρώτης συναυλίας. Έπρεπε να είσαι τρομακτικά τυχερός για να συμβεί το απίστευτο: το να μην μπορεί να πάει κάποιος, και έτσι εσύ να αγοράσεις το εισιτήριό του. Όπως συνέβη και στην περίπτωσή μου, καταφέρνοντας έτσι να παρευρεθώ εντός της Τεχνόπολης. Εκεί όπου βρίσκονταν ήδη κορίτσια όλων των ηλικιών. Τα μικρά ήταν σε συνεχή επιτήρηση από τις μαμάδες τους, οι οποίες απολάμβαναν κάθε στιγμή της συναυλίας. Υπήρχαν νεαρά ζευγάρια που βίωναν την συναυλία σαν πανηγυριώτικο ή βαλκανικό γλέντι και αγκαλιάζονταν ασταμάτητα στις μπαλάντες της Σάττι. Υπήρχαν όμως και τα γκέι αγόρια που είχαν φορέσει τα πιο όμορφά τους ρούχα, προετοιμασμένα να κάνουν θραύση και να απελευθερωθούν με τις μουσικές της τραγουδίστριας. Άλλωστε, είναι τρομακτικά δημοφιλής στη ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα.

Αρχικά δίνεται η εντύπωση πως το ZARI προκαλεί τον μεγαλύτερο χαμό. Αυτό που συμβαίνει μόλις ακούγεται το εναρκτήριο «τα-τα-τα» στα κλαμπ, στα μπαρ, στα φετινά Pride και τώρα στην Τεχνόπολη είναι απερίγραπτο. Όλες και όλοι συντονίζονται αμέσως στον ρυθμό, βγάζουν τα κινητά τους να τραβήξουν τη στιγμή, κι ας μην την ανεβάσουν στο Instagram. Ευτυχώς, που υπάρχουν τα ηχεία και ακούγεται η μουσική και η φωνή της Σάττι, αλλά μάλλον φαίνεται αχρείαστο. Το κοινό ξέρει όλους τους στίχους απ’ έξω, προσπαθεί να μιμηθεί κάθε γύρισμα της φωνής της, ουρλιάζει το όνομά της, ακολουθεί μιμητικά τα βήματα της χορογραφίας του βίντεοκλιπ και της εμφάνισής της στον Τελικό της Εurovision (όσο μπορεί, γιατί δεν αντιστοιχεί και αρκετός χώρος στον καθένα και στην καθεμία).

«Κιπατσαο», νεανική αργκό και Έφη Θώδη

Ύστερα, το ZARI γίνεται παρελθόν και όλοι χοροπηδούν ρυθμικά στο LALALALA, κομμάτι από το νέο της EP, P.O.P. Μικρό πανηγύρι που στήνεται κάτω από τη σκηνή που τραγουδάει. Μπουκαλάκια με νερό σηκώνονται ψηλά όταν η Μαρίνα τραγουδάει «τα ποτήρια σας ψηλά στον χορό και στην χαρά». Στο AH THALASSA, επικρατεί σχετικά μια σιωπή. Ο ήχος της μουσικής δημιουργεί την αίσθηση πως μερικά κύματα «χτυπούν» πάνω στα βιομηχανικά κτίρια. 

Ωστόσο, ο πραγματικός ξεσηκωμός συμβαίνει στο MIXTAPE. Προ δύο μηνών, είχαμε γράψει για το πιο viral κομμάτι του φετινού καλοκαιριού: «Είναι ένας μύλος που αλέθει τα πάντα: Λευτέρη Πανταζή, Έφη Θώδη, trap, μπουζούκια, κλάμπ, λαϊκά, ζουρνά, βαλκανικό turbo-folk, ναρκισσισμό της Gen Z, live στο Instagram, κριτικές εναντίον της, υποκριτικούς σταρχιδισμούς, σχόλια για την Eurovision και για το «κλεμμένο» τα-τα-τα. Ήδη ο αλγόριθμος του ΤikTok εμφανίζει βίντεο με χρήστες και χρήστριες που δηλώνουν αποθεωτικά πως η Σάττι «δίκασε» όλους όσους καταφέρθηκαν εναντίον της τον τελευταίο χρόνο. «Η Μαρίνα σας πήγε τάπα», λέει στο πιο αυτοαναφορικό κομμάτι της καριέρας της». Αυτή τη φράση υπήρχε γραμμένη σε πλακάτ και έγινε σύνθημα των χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν εκεί, όπως και η φράση «ΚΙΠΑΤΣΑΟ», μια παρήχηση του στίχου «και είπα τσάο» που έγινε ενσωματώθηκε στη νεανική αργκό σε ταχύτητα φωτός.

Και αν η έκπληξη της πρώτης συναυλίας ήταν ο Λευτέρης Πανταζής προκαλώντας αλαλαγμό, φανταστείτε τι μπορεί να συνέβη με την απροειδοποίητη εμφάνιση της Έφης Θώδη, η οποία προ μηνών αποκάλεσε το ZARI «γατοξέρασμα» σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Αφού μετέτρεψε τη σκηνή της Τεχνόπολης σε ένα πανηγύρι μικρής έκτασης, στο οποίο δεν υπήρχε σώμα που να μην κουνήθηκε στον ρυθμό του κλαρίνου, οι δύο ερμηνεύτριες αγκαλιάστηκαν αγαπημένες, με τη Μαρίνα να δηλώνει: «Νομίζω πως τα κανάλια θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας». Σε κάθε περίπτωση, και μετά από αυτή τη συναυλία, ένα είναι το σίγουρο: πως θα περάσει πολύς καιρός να ξεπεραστεί το hype που αλλεπάλληλα δημιουργεί η Μαρίνα Σάττι, η οποία βιώνει το era της. Κάτι κάνει πάρα πολύ σωστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT