5 νέα γκράφικ νόβελ που δεν πρέπει να χάσετε

5 νέα γκράφικ νόβελ που δεν πρέπει να χάσετε

Κόμικ και εικονογραφήσεις, pulp αφηγήσεις, βιογραφίες, πολιτική

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Franz Kafka: Τα σχέδια (εκδ. Οξύ)

Ονειρικά ή εφιαλτικά, ανάλογα με το πώς τα βλέπει ο καθένας, αυτά είναι όσα αποτύπωνε ο σπουδαίος συγγραφέας στο χαρτί, όταν βέβαια δεν καταπιανόταν με τη γραφή – και, ναι, είναι και αυτά με τον τρόπο τους σπουδαία.

Gerard ή το σπαθί στην πλάτη του (εκδ. Jemma Press)

Στηβ Στιβακτής

Τρυφερή, ανεπιτήδευτη, ειλικρινής, γενναία· έτσι θα χαρακτηρίζαμε την ιστορία του Έκτορα, ο οποίος βρίσκει την κουίρ ταυτότητά του με όπλο τις ιστορίες fantasy και τη δύναμη της φιλίας, κόντρα σε ένα ασφυκτικό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Camelot 3000 (εκδ. Μικρός Ήρως)

Μάικ Μπαρ-Μπράιαν Μπόλαντ

Ένα καλτ ορόσημο για τα κόμικς από τα ’80s, που μπλέκει το sci-fi με τους μεσαιωνικούς μύθους, ή αλλιώς η μετενσάρκωση των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης σε ένα μακρινό μέλλον γεμάτο εξωγήινες απειλές. Πάρα πολύ pulp, πάρα πολύ διασκεδαστικό.

Λιβύη (εκδ. Jemma Press)

Φραντσέσκα Μανότσι – Τζιανλούκα Κονσταντίνι

Αντί για τη γνωστή μαυρόασπρη αντιμετώπιση του λιβυκού ζητήματος, όπου όλοι αναζητούν αγγέλους ή δαίμονες ανάμεσα στα συντρίμμια και τα χαλάσματα, το γκράφικ νόβελ εξηγεί καρέ καρέ τι πραγματικά συμβαίνει –από την «Αραβική Άνοιξη» του 2011 έως και σήμερα– στην πολύπαθη αυτή γωνιά του πλανήτη. 

Freddie Mercury: Σκιές στο φως (εκδ. Οξύ)

Τρες Ντιν – Καμίλα Ζανγκ

Μια διαφορετική ματιά στον άνθρωπο πίσω από τον ροκ μύθο, μέσα από μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση: από την ανατροφή του στην αποικιοκρατούμενη Ζανζιβάρη μέχρι τις συναυλίες στα μεγαλύτερα στάδια του πλανήτη και από τα πρώτα βήματα στη μουσική βιομηχανία έως τη μοναχική εκτόξευση στη στρατόσφαιρα της σόουμπιζ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT