Η κωμική σειρά που αποδεικνύει ότι το χιούμορ ζει και βασιλεύει

Η κωμική σειρά που αποδεικνύει ότι το χιούμορ ζει και βασιλεύει

Βουτώντας ακόμα πιο βαθιά στη συζήτηση για τη σχέση πολιτικής ορθότητας και χιούμορ, η νέα σεζόν «Hacks» έχει την προσοχή μας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος κωμικός Τζέρι ΣάινφεΛντ δήλωσε πρόσφατα ότι η πολιτική ορθότητα σκότωσε την κωμωδία και είναι ο λόγος που δεν υπάρχει τίποτα καλό να δεις πια στην τηλεόραση. Βέβαια, η πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν της κωμικής σειράς Hacks τον διαψεύδει πανηγυρικά. Εκεί, η Ντέμπορα Βανς, boomer κωμικός που αναδείχθηκε μέσα από το ανδροκρατούμενο stand-up, επιστρέφει με ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις: να γίνει παρουσιάστρια βραδινού τοκ σόου. Για να πετύχει, όμως, το μεγαλύτερο επαγγελματικό απωθημένο της, θα πρέπει να επανορθώσει τη σχέση της με την Έιβα Ντάνιελς, τη νεαρή woke κωμικό που τη βοήθησε να αναγεννηθεί, γράφοντάς της αστεία με φρέσκο χιούμορ για σύγχρονα ζητήματα.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν στην πορεία τους είναι όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με την οργή αρκετών Gen-Z φοιτητών, οι οποίοι ανακαλύπτουν αποσπάσματα από παλαιότερα κωμικά σκετς της Ντέμπορα: ναι, είναι γεμάτα ρατσιστικά και μισαναπηρικά στοιχεία. «Εγώ βίωσα στο παρελθόν την ακύρωση, πριν καν υπάρξει όνομα γι’ αυτό που λέμε σήμερα “cancel culture” – το φαινόμενο αυτό απέκτησε όνομα μόνο όταν άρχισε να συμβαίνει σε ισχυρούς άνδρες», λέει η Ντέμπορα σε μια συνάντηση με τους εξοργισμένους φοιτητές, προσπαθώντας να τους ακούσει και να τους καταλάβει, αλλά και να τους εξηγήσει τις δικές της μάχες εναντίον του μισογυνισμού και του ηλικιακού ρατσισμού. 

«Όσο δεν βλάπτεις, δεν κάνεις επίθεση σε κάποιον και έχεις ενσυναίσθηση, πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πραγματικά εκτός ορίων στην κωμωδία», δήλωσε σε μια συνέντευξή του ο δημιουργός της σειράς Hacks για τη νέα σεζόν, η οποία βουτάει πιο βαθιά στη συζήτηση σχετικά με τα όρια της πολιτικής ορθότητας και του χιούμορ. Με δύο από τις καλύτερες τηλεοπτικές ερμηνείες τα τελευταία χρόνια, η Ντέμπορα και η Έιβα επιστρέφουν στις οθόνες μας και μας κάνουν να γελάμε ακόμα πιο δυνατά, να σκεφτόμαστε, να συγκινούμαστε αλλά και να αγωνιούμε με τις μεγάλες ανατροπές στη μεταξύ τους σχέση.

Πρωταγωνιστούν: Τζιν Σμαρτ, Χάνα Άινμπιντερ, Πάτον Όσβαλτ, Ελένη Χαντ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 97%.
H σειρά στριμάρεται στο Vodafone TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT