Μία νέα γαστρονομική έκθεση φιλοδοξεί να κατακτήσει τη Θεσσαλονίκη

Μία νέα γαστρονομική έκθεση φιλοδοξεί να κατακτήσει τη Θεσσαλονίκη

Περάσαμε 24 ώρες στην πόλη για να δούμε από κοντά τι θα πρέπει να περιμένουμε τον ερχόμενο Νοέμβρη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά μισή ώρα άνετης πτήσης, το ταξί με μεταφέρει γρήγορα γρήγορα στον χώρο της ΔΕΘ. Η δροσερή αίθουσα και το παγωμένο τσάι είναι μια όαση στους 40°C. Χαμογελαστά πρόσωπα και εγκάρδια υποδοχή από τον διευθυντή της ΔΕΘ Αλέξη Τσαξιρλή, την Αράξια Γκαναπετιάν και την Αντιγόνη Γκέκου από τη διεύθυνση εκθέσεων. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τη διεθνή έκθεση Food & Drinks, που έρχεται τον Νοέμβριο (1-3/11) να διαδεχτεί την 50χρονη πια Detrop & Oenos.

Νέα φιλοσοφία, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις του lifestyle της γαστρονομίας, νέος σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει επίκαιρες θεματικές εκθεσιακές ενότητες, με στόχο να αναδειχθούν τόσο η μεσογειακή διατροφή όσο και οι σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής των ελληνικών προϊόντων. «Το εκθεσιακό γεγονός, εμπλουτισμένο με πληθώρα ενημερωτικών και γευστικών εκδηλώσεων, θα δώσει την ευκαιρία σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να προβάλουν το επιχειρηματικό τους προφίλ και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από ένα πρόγραμμα στοχευμένων εμπορικών επαφών για την προσέλκυση των διεθνών αγορών» διαβάζουμε σχετικά.

Στεκόμαστε με ενδιαφέρον στην ενημέρωση για τα θεματικά σαλόνια Drinks & Wine by Oenos και στο Pairing Bar, όπου η δραστήρια ομάδα της Σύλβιας Κουμεντάκη, Food stories, μέσα από οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις, θα παρουσιάσει προϊόντα που προέρχονται από τους κλάδους Κρασί, Αποστάγματα, Μπίρα, Τυροκομικά, Αλλαντικά, Αλείμματα και Ελιές, Τουρσιά – Μανιτάρια, Ξίδι – Κρέμες, Deli products, Αποξηραμένα φρούτα και Ξηροί καρποί, Σοκολάτα και Αρτύματα, σε γευσιγνωσίες υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να αναδειχθεί η αρμονία των συνδυασμών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσα την οργάνωση Β2Β συναντήσεων τόσο για το κρασί όσο και για τα υπόλοιπα προϊόντα της έκθεσης.

Μόνο καλή επιτυχία μπορείς να ευχηθείς σε τόσο φιλόδοξες και καινοτόμες προσπάθειες, και ραντεβού τον Νοέμβριο! 

Βραδινό στο Τίφφανυς

Με ένα φραουλένιο, δροσερό Makedonia spritz με βάση τη βορειοελλαδίτικη Μαλαγουζιά απολαμβάνουμε το δειλινό στα δροσερά σαλόνια του Μακεδονία Παλλάς και ξεκινάμε με προορισμό το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Τίφφανυς × 1905 στον αριθμό 3 του πεζόδρομου της Ικτίνου. Θερμή υποδοχή από τον Νίκο Νυφούδη, το «τρομερό παιδί» της γαστρονομίας, με μια επιτυχημένη πορεία στο Λονδίνο και στη Θεσσαλονίκη, κινητήρια δύναμη της ομάδας που αποφάσισε να ξαναστήσει μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής καθημερινής αστικής εστίασης στη θέση του ιστορικού εστιατορίου Tiffanys, που επί 43 χρόνια σέρβιρε γενιές Θεσσαλονικέων. Μπλε του βυθού και παλιομοδίτικα πλακάκια, κολλαριστά λευκά τραπεζομάντιλα και βάζα με φρεσκοκομμένα μπουκέτα λουλουδιών στα τραπέζια, ψάθινες καρέκλες και funky σκίτσα στους τοίχους δημιουργούν ένα ευχάριστο και οικείο περιβάλλον. Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, το ένα καλύτερο από το άλλο, θα σταθώ ιδιαίτερα στους ψαροντολμάδες αυγολέμονο, στο παντζάρι και στο μπριάμ. Έμεινα με ανοιχτό στόμα στη λίστα των 500 κρασιών, ταξινομημένων ανά ποικιλία, και στα 60 σπάνια, ιδιαίτερα, δυσεύρετα κρασιά που σερβίρονται με το ποτήρι. Πίσω από τις φιάλες κρύβεται ο συνήθης ύποπτος Ανέστης Χαϊτίδης.

Στο Τίφφανυς × 1905 με την παρέα του Νίκου και του Ανέστη η ώρα τρέχει σαν νεράκι ή μάλλον σαν καλό λευκό παγωμένο κρασί! Στην έξοδο, στον πεζόδρομο, μια τυχαία συνάντηση και μια τρυφερή στιγμή με τον Γιάννη Μπουτάρη ολοκλήρωσε την ημέρα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια πόλη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT