Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας

Από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, η ελληνική ολυμπιακή ομάδα θα διεκδικήσεις μετάλλια και διακρίσεις

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαβορί και αουτσάιντερ, έμπειροι και φερέλπιδες, σταρ και αντιστάρ συνθέτουν την ελληνική ολυμπιακή ομάδα, μία από τις πολυπληθέστερες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. 

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας-1
Η Στεφανία Σάντα και η φιλόδοξη ομάδα του πόλο, εδώ κόντρα στη Γαλλία στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. (Φωτογραφία: Marcel ter Bals/DeFodi Images)

Ο αριθμός των συμμετεχόντων (100, τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) είναι αυξημένος χάρη και στις προκρίσεις σε τρία ομαδικά αθλήματα, με τις δύο εθνικές του πόλο και την εθνική μπάσκετ να αποτελούν περίπου το ένα τρίτο της αποστολής. 

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας-2
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εδώ στο προολυμπιακό τουρνουά, φιλοδοξεί να οδηγήσει την Εθνική σε μία ακόμα μεγάλη διάκριση. (Φωτογραφία: Stefanos Kyriazis/NurPhoto via Getty Images/ideal image)

Η εθνική μπάσκετ κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά μετά το 2008 και παρατάσσεται με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ. Έχει κληρωθεί σε έναν δύσκολο όμιλο (Ισπανία, Καναδάς, Αυστραλία), από τον οποίο προκρίνονται οι δύο πρώτοι και υπό προϋποθέσεις o τρίτος. Το ίδιο διάστημα αποχής έζησε και το πόλο των γυναικών, με την ομάδα να επιστρέφει φέτος στους Αγώνες έχοντας πραγματοποιήσει μια τρομερή χρονιά: τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου δείχνουν έτοιμα να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο. Όσο για τους άνδρες, μετά το ασημένιο στο Τόκιο, έχουν ως στόχο την κορυφή στο Παρίσι. 

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας-3
Ο Μίλτος Τεντόγλου θα είναι ξανά το μεγάλο φαβορί στο μήκος. (Φωτογραφία: Maja Hitij/Getty Images/ideal image)

Στα ατομικά αθλήματα, o πρώτος που σκεφτόμαστε είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, πάντα συνεπής στους μεγάλους αγώνες. Στο Παρίσι, εκτός από ένα δεύτερο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, έχει ως στόχο και το πανελλήνιο ρεκόρ. Στον στίβο, υποψήφιοι για διάκριση είναι και οι επικοντιστές μας Κατερίνα Στεφανίδη και Εμμανουήλ Καραλής. Η Στεφανίδη έχει ήδη ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (2016), ενώ πρόσφατα κατέκτησε το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έδειξε ότι δεν ξέχασε να «πετάει». Οι Ολυμπιακοί της Γαλλίας θα είναι οι τελευταίοι της και θα ήταν ιδανικό ένα φινάλε με μία ακόμα διάκριση. Ο Καραλής βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος (και) στο ανδρικό επί κοντώ. Για να βρεθεί στα μετάλλια, ίσως χρειαστεί να «διαλύσει» το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας-4
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε μία ακόμα χρυσή προσπάθεια, εδώ στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. (Φωτογραφία: AP Photo/Pavel Golovkin)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα πρέπει να αντιμετωπίσει στους κρίκους τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, ο οποίος δείχνει αήττητος, ενώ πολύ δυνατός είναι και ο Τούρκος Αντέμ Αζίλ. 

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας-5
Η κορυφαία επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη σε περσινό της άλμα στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας. (Φωτογραφία: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/ideal image)

Πολλές ελπίδες έχουμε επίσης και χάρη στους σκοπευτές και τους κωπηλάτες μας. Η Άννα Κορακάκη προσπαθεί να βρεθεί εγκαίρως στη σωστή αγωνιστική κατάσταση, έτσι κι αλλιώς όμως είναι μαχήτρια στους αγώνες, ενώ πολύ δυνατή θεωρείται η ομάδα μας και στο σκιτ, με τον Μάκη Μίτα να συγκαταλέγεται στα φαβορί του όπλου. Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος επιθυμεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα –ήταν χρυσός στο Τόκιο– και εάν τα καταφέρει θα πάρει μία θέση ανάμεσα στους παγκόσμιους θρύλους του σκιφ. Δυνατά είναι και τα κορίτσια στη δίκωπο (Μπούρμπου – Αναστασιάδου), χωρίς να υστερούν και τα υπόλοιπα πληρώματα.

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας-6
Η Άννα Ντουντουνάκη θα παλέψει για μια καλή θέση στα αγωνίσματα της πεταλούδας. (Φωτογραφία: Dimitris Mantzouranis/NurPhoto via Getty Images/ideal image)

Η κολύμβηση αποτελεί ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες: οι κολυμβητές μας βρέθηκαν πρόσφατα στον «αφρό» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, απουσία όμως των Ιταλών, ενώ τώρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν επίσης Αμερικανούς και Αυστραλούς. Οι προκρίσεις στην οκτάδα θεωρούνται επιτυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κρυφές ελπίδες για ένα μετάλλιο.

Όπως όμως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, αθλητές που ξεκίνησαν ως αουτσάιντερ κατέληξαν με ένα μετάλλιο περασμένο γύρω από τον λαιμό τους.

Οι αγώνες της πάλης θα διεξαχθούν στο Grand Palais Ephemere, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τρεις αθλητές ικανούς για να διεκδικήσουν μετάλλια. Καθοριστική εδώ η κλήρωση. Η Μαρία Πρεβολαράκη θέλει να ολοκληρώσει την ολυμπιακή καριέρα της με το μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της, ενώ οι Γιώργος Κουγιουμτσίδης και Νταουρέν Κουρουγκλίεφ συγκαταλέγονται στους καλύτερους του κόσμου.

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Κ» εύχεται καλή τύχη στους αθλητές μας-7
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, εδώ μαζί στο Τόκιο, θα διεκδικήσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο και στο Παρίσι. (Φωτογραφία: Clive Brunskill/Getty Images/ideal image)

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί πλήρης και στο τένις. Οι σταρ του αθλήματος Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επιθυμούν διακαώς ένα ολυμπιακό μετάλλιο στα οικεία χωμάτινα κορτ του Ρολάν Γκαρός.

Όπως όμως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, αθλητές που ξεκίνησαν ως αουτσάιντερ κατέληξαν με ένα μετάλλιο περασμένο γύρω από τον λαιμό τους. Έτσι και αυτή τη φορά, αθλητές ή αθλήτριες από το τζούντο, την καλλιτεχνική κολύμβηση και την ξιφασκία συγκεντρώνουν πολλές ελπίδες για να κάνουν την ευχάριστη έκπληξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT