The Bear: Τι κρατάμε και τι αφήνουμε από την τρίτη σεζόν

The Bear: Τι κρατάμε και τι αφήνουμε από την τρίτη σεζόν

Με κάθε επεισόδιο να είναι μια αναδρομή στις ζωές των πρωταγωνιστών και στη σχέση τους με το φαγητό, η S03 μάς ανοίγει την όρεξη για την επόμενη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φίλη μου η Ελπίδα δεν μαγείρευε ποτέ. Μέχρι που ένα καλοκαίρι, πριν από κάποια χρόνια, όταν ανατράπηκαν οι ισορροπίες στη ζωή της, ξεκίνησε να μας μαγειρεύει καθημερινά και από κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν ότι ξαφνικά αγάπησε τη μαγειρική. Απλώς συνειδητοποίησε ότι τα μόνα πράγματα που μπορούσε να ελέγξει πια ήταν όσα συνέβαιναν στην κουζίνα της. Η τέχνη, λοιπόν, που όπως είναι γνωστό μιμείται τη ζωή, με έκανε να θυμηθώ ξανά την εν λόγω ιστορία, αφού στα μάτια μου ο Κάρμι και η Ελπίδα έγιναν ένα. Τι ακριβώς κάνει ο πρωταγωνιστής της σειράς The Bear στο ξεκίνημα της τρίτης σεζόν, η οποία τον βρίσκει να έχει καταρρεύσει συναισθηματικά; Παλεύει ενάντια στους δαίμονές του με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει: μαγειρεύει εμμονικά, καθώς μόνο μέσα στην κουζίνα διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο.

Πέρα όμως από τον Κάρμι, στο φως έρχονται και οι προσωπικές ιστορίες των υπόλοιπων πρωταγωνιστών. Κοινή συνισταμένη για όλους; Το φαγητό. Είναι αυτό που βοηθάει τον Μάρκους να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της μητέρας του αλλά και να αποτελέσει έναν οδηγό για το πώς εξελίσσεται ως σεφ και ως άνθρωπος· το φαγητό είναι αυτό που κάνει τον ξάδερφο Ρίτσι να νιώθει ότι δεν πορεύεται ολομόναχος στη ζωή· είναι εκείνο που κάνει την Τίνα να νιώθει ξανά πεινασμένη για ζωή και οδηγεί τη Νάταλι να αποδεχτεί επιτέλους τη μητέρα της. Μάλιστα, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές της σεζόν έρχεται όταν ο θείος Τζίμι ρωτάει τον Κάρμι γιατί παρήγγειλε ένα πανάκριβο βούτυρο. «Είναι οργουελικό», απαντάει εκείνος, εννοώντας από την πόλη Όργουελ του Βερμόντ, για να ακολουθήσει η σαρκαστική απορία του θείου αν πρόκειται για κάποιο δυστοπικό βούτυρο. 

Είναι φανερό πως ο πρωταγωνιστής του The Bear επέλεξε να αφομοιώσει τη συμπεριφορά του πιο κακοποιητικού από όλους τους διάσημους σεφ δίπλα στους οποίους μαθήτευσε. Θα περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία την τέταρτη σεζόν για να μάθουμε αν η παρακαταθήκη που θα αφήσει πίσω του ο Κάρμι ως σεφ θα είναι ένα εγχειρίδιο για να κάνει κανείς ειρήνη με τον εαυτό του και τους γύρω του ή ένα δυστοπικό χάος.

Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Άλεν Γουάτ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Άγιο Εντεμπίρι, Ολίβια Κόλμαν
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 89%
Η σειρά στριμάρεται από το Disney+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT