Τι δουλειά κάνει μία σύμβουλος ταξιδιών;

Τι δουλειά κάνει μία σύμβουλος ταξιδιών;

Πρώτα, γύρισε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, η Τζόρτζια Χόπκινς μοιράστηκε την ταξιδιωτική της εμπειρία αποκτώντας χιλιάδες ακολούθους

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν χρειάζεστε συστάσεις για να βιώσετε αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, το σάιτ της Τζόρτζια Χόπκινς It’s Beautiful Here έχει τη λύση. Έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από πενήντα χώρες και χίλιες πόλεις, η διεθνώς αναγνωρισμένη Αυστραλέζα σύμβουλος ταξιδιών –μόνιμη κάτοικος Αθηνών πια– σας βοηθά να χτίσετε ένα πρόγραμμα ταξιδιού κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Ήσουν πάντα παθιασμένη με τα ταξίδια;

Πάντα προσπαθούσα να γνωρίσω κάθε γωνιά της Γης, να συνδεθώ με ντόπιους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, να ακούσω τις ιστορίες τους κι έτσι να βιώσω διαφορετικά μέρη με ουσιαστικό τρόπο. Τη δεκαετία των 20 την πέρασα γυρίζοντας με ένα σακίδιο την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Στα 32, έχοντας μαζέψει αρκετά χρήματα, παράτησα μια επιτυχημένη καριέρα στα χρηματοοικονομικά για να γυρίσω, πάντα μόνη μου, τον κόσμο: από τις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα μέχρι τις φυτείες τσαγιού της Κολομβίας. Κάπως έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε το It’s Beautiful Here.

«Πάντα προσπαθούσα να γνωρίσω κάθε γωνιά της Γης, να συνδεθώ με ντόπιους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, να ακούσω τις ιστορίες τους κι έτσι να βιώσω διαφορετικά μέρη με ουσιαστικό τρόπο».

Μίλησέ μου γι’ αυτό.

Είναι ένας λογαριασμός που δημιούργησα στο Instagram το 2012 και σήμερα μετράει πάνω από 76.000 πιστούς ακολούθους! Ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες από τα ταξίδια μου και να ενθαρρύνω τον κόσμο να βιώνει τα μέρη με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο, μακριά από την «τουριστική» πεπατημένη. Και κατέληξε να είναι το σημερινό μου επάγγελμα. Αντλώντας πληροφορίες από τη σχέση μου με τους ντόπιους στα μέρη που έχω βρεθεί, παρέχω υπηρεσίες εξατομικευμένων ταξιδιωτικών οδηγών –όπως προτάσεις για φαγητό, ποτό, διαμονή και αξιοθέατα– με βάση το προσωπικό γούστο του καθενός, μακριά από τουριστικές συνήθειες, εστιασμένο στον τρόπο με τον οποίο βιώνει ένας γηγενής τον τόπο του.

Στην Ελλάδα πώς βρέθηκες να μένεις μόνιμα;

Έρχομαι στην Ελλάδα ως τουρίστρια εδώ και 24 χρόνια. Την Αθήνα την αγάπησα ενστικτωδώς τα τελευταία δύο χρόνια, για τη δημιουργική της ελευθερία. Ήθελα να γίνω κομμάτι της μοναδικής της ενέργειας και των υπέροχων ανθρώπων που συνάντησα εδώ. Έτσι μετακόμισα.

Ένα μέρος που ερωτεύτηκες χωρίς να το περιμένεις;

Μπαντ Γκαστάιν. Δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτή την παραμυθένια πόλη στις Αυστριακές Άλπεις, αλλά την ερωτεύτηκα αμέσως για τα θεραπευτικά της λουτρά και την αρχιτεκτονική της Μπελ Επόκ που θυμίζει Γουές Άντερσον.

Ένα φαγητό που ανακάλυψες σε κάποιο ταξίδι και αναπολείς;

Χόπερς ή αλλιώς Απάμ! Ένα πεντανόστιμο πιάτο πρωινού από τη Σρι Λάνκα, από ρυζάλευρο και γάλα καρύδας με αυγό.

Ένας προορισμός που μοιάζει με θαύμα της φύσης;

Το Λορντ Χάου, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη Θάλασσα της Τασμανίας, στο κέντρο ενός ανέγγιχτου κοραλλιογενούς υφάλου. Και φυσικά το Ουλουρού, o πελώριος μονόλιθος από μείγμα άμμου και πετρωμάτων στην Αυστραλία.

Ένα ταξίδι που σου άλλαξε την κοσμοθεωρία;

Στο Μπουτάν, τη χώρα που θέτει την ευτυχία πάνω από την οικονομική ανάπτυξη, έχοντας θεσπίσει τον όρο «Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία», θεωρώντας τη σημαντικότερη από το ΑΕΠ. Πιστεύω ότι το «Mindful Travel» θα είναι η ταξιδιωτική τάση του μέλλοντος –ταξίδια αυτογνωσίας δηλαδή–, η οποία προκύπτει μέσα από την ουσιαστικότερη σύνδεση με έναν τόπο.

Τι σου έμαθαν τόσα ταξίδια για τον εαυτό σου;

Με δίδαξαν υπομονή και ευγνωμοσύνη, να εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου, να βγαίνω από τη ζώνη ασφαλείας μου. Με έμαθαν να αγκαλιάζω την αβεβαιότητα με τρόπο που με εξελίσσει ως άνθρωπο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT