Industry: Ενα παιχνίδι εξουσίας, ασυδοσίας και ίντριγκας

Industry: Ενα παιχνίδι εξουσίας, ασυδοσίας και ίντριγκας

Το Industry είναι η σειρά που συζητιέται περισσότερο αυτόν τον καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα δράμα χαρακτήρων σε ακραία ανταγωνιστικό χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με τη σφραγίδα του δικτύου ΗΒΟ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έρχομαι τρίτος στη ζωή της μητέρας μου, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Ιησού Χριστό. Ένας από τους δυο τους είναι ο λόγος που βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα, ο άλλος είναι ένας ξυλουργός», λέει στην πρώτη σεζόν της σειράς Industry ένας από τους απόφοιτους χρηματιστές που διεκδικούν μία θέση στην κορυφαία τράπεζα του Λονδίνου, προοικονομώντας το παιχνίδι εξουσίας, ασυδοσίας και ίντριγκας στις συναλλαγές αμνών εν μέσω λύκων. 

Η τρίτη σεζόν επέστρεψε, με τους νεαρούς χρηματιστές σε ρόλο ευαγγελιστών ενός νέου είδους καπιταλισμού, αφυπνισμένου και πράσινου. Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στην prime time κυριακάτικη ζώνη του HBO, όπου έχουν προβληθεί σειρές που ρίχνουν φως σε αιώνια ερωτήματα για την ανθρώπινη κατάσταση, όπως το Sopranos και το Succession. Αντίστοιχα, οι πρωταγωνιστές του Industry έχουν το χάρισμα και την εξειδίκευση να κατανοούν την ανθρώπινη φύση, να αφουγκράζονται πρώτοι τον παλμό της εποχής και να δημιουργούν το μέλλον, επομένως η σειρά παραδίδει μαθήματα ζωής ακόμα και σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα χρηματοοικονομικά. «Όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια, αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι και υπαρκτά – εμείς φτιάχνουμε την πραγματικότητα», λέει στους φιλόδοξους νέους χρηματιστές ο επικεφαλής τους για να τους πείσει να πουλήσουν το ψέμα ενός woke καπιταλισμού. 

Σε ένα τόσο ακραία ανταγωνιστικό περιβάλλον, η επιβίωση και η αναγνώριση έρχονται με τεράστιο προσωπικό κόστος. Η επιτυχία του Industry, με τους δημιουργούς του να έχουν εργαστεί υπό τις πιο πιεστικές συνθήκες σε χρηματοοικονομικούς κολοσσούς στο παρελθόν, οφείλεται στο πόσο εύστοχα και ωμά αποτυπώνει καταστάσεις που εξωθούν τους ανθρώπους να ζουν με την αδρεναλίνη να χτυπάει συνέχεια κόκκινο, να πιστεύουν υπεροπτικά στην παντοδυναμία τους ως άλλοι Ίκαροι και να λατρεύουν το χρήμα ως θρησκεία. Μόνο που, όπως αποδεικνύεται και στην τρίτη σεζόν, το χρήμα είναι ένας θεός που συχνά τιμωρεί όσους πετούν τόσο κοντά στον ήλιο.

Πρωταγωνιστούν: Κιτ Χάρινγκτον, Κεν Λιουνγκ, Μαρίσα Αμπέλα, Μαϊχάλα Χέρολντ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 96%.
H σειρά προβάλλεται από το Vodafone TV.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT