Στο “The Perfect Couple” ο ένοχος είναι ο πλούτος

Στο “The Perfect Couple” ο ένοχος είναι ο πλούτος

Το "The Perfect Couple" είναι ακόμα μία σειρά που σχολιάζει καυστικά την αψεγάδιαστη βιτρίνα της προνομιούχας τάξης, με εντυπωσιακό καστ, αναπάντεχο χιούμορ και ένοχα μυστικά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νέα μίνι σειρά μυστηρίου The Perfect Couple, η Νικόλ Κίντμαν υποδύεται την Γκριρ Γκάρισον Γουίνμπερι, συγγραφέα δημοφιλών έργων στα χνάρια της Άγκαθα Κρίστι και μητριάρχη μιας από τις πιο εύπορες οικογένειες του γραφικού Ναντάκετ. Το μικρό της όνομα ακούγεται σαν γρύλισμα, και πράγματι, η Γκριρ μάς συστήνεται σαν κέρβερος που έχει την απόλυτη εποπτεία των πάντων, έτοιμη να βγάλει δόντια όταν απειληθεί το στάτους που της εξασφαλίζει η αψεγάδιαστη οικογενειακή εικόνα της.

Η άγρυπνη φρουρός Γκριρ και ο νωχελικά ηδονιστής Ταγκ Γουίνμπερι είναι φαινομενικά το τέλειο ζευγάρι, με πλούτο, δόξα, παραμυθένιο έρωτα, ομορφιά και τρεις γιους κληρονόμους, ο δεύτερος εκ των οποίων παντρεύεται στο πολυτελές εξοχικό της οικογένειας. Όταν, ξημερώματα του γάμου, το πτώμα ενός καλεσμένου ανακαλύπτεται στην παραλία, η Γκριρ ανησυχεί ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας μπορεί να αποκαλυφθούν και οικογενειακά μυστικά που έχει επιμελώς κρύψει πίσω από το πορσελάνινο προσωπείο της. H τελειότητα ως βιτρίνα είναι διάχυτη στη σειρά, όπως στα μαλλιά της Γκριρ, που στέκονται ακίνητα σαν περούκα, στις ρομαντικές ιστορίες αγάπης των ζευγαριών και στα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα σε κάθε επεισόδιο. Κάθε βιτρίνα είναι εύθραυστη, αλλά η συγκεκριμένη θα αργήσει να γίνει θρύψαλα – μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, όλοι οι πρωταγωνιστές είναι εξίσου πιθανοί θύτες που προστατεύουν διαφορετικά ένοχα μυστικά.

Πρόκειται για μια ακόμα σειρά που προστίθεται στο δημοφιλές είδος «eat the rich», που κριτικάρει με αιχμηρό χιούμορ την εξαιρετικά προνομιούχα τάξη του 1%. Το The Perfect Couple, όμως, είναι παράλληλα και μια σειρά για τις γυναίκες που αναγκάζονται να υποδύονται τις καθωσπρέπει περσόνες που τους επιβάλλουν τα κοινωνικά στερεότυπα. Οι γυναίκες της σειράς μαθαίνουν να φορούν τα ατσαλάκωτα, σε παλ αποχρώσεις, ακριβά κοστούμια των ρόλων τους και να χαμογελούν μειλίχια, μέχρι να φτάσουν στα όριά τους και να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Λιβ Σράιμπερ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Ιβ Χιούσον.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 55%.
Η σειρά προβάλλεται από το Netflix.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT