Η σειρά που συνδυάζει το ξεκαρδιστικό χιούμορ με τη σκοτεινή δράση
η-σειρά-που-συνδυάζει-το-ξεκαρδιστικό-563228476

Η σειρά που συνδυάζει το ξεκαρδιστικό χιούμορ με τη σκοτεινή δράση

Το «The Outlaws» μας συστήνει ένα νέο τηλεοπτικό είδος, κάπου ανάμεσα στο The Office και το Ozark

Ελίνα Δημητριάδη
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές σημαντικές διακρίσεις και για ακόμα περισσότερες εκκεντρικές ερμηνείες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, στο The Outlaws όμως πέτυχε κάτι το μοναδικό: υποδυόμενος τον μικροαπατεώνα Φρανκ, κατέστρεψε ένα αυθεντικό γκράφιτι του Μπάνκσι. Πώς και γιατί έγινε αυτό; Η βρετανική σειρά διαδραματίζεται στο Μπρίστολ, τόπο καταγωγής του διάσημου καλλιτέχνη, ο οποίος φαίνεται πως θέλησε να βοηθήσει στη διάδοσή της με τον (ανορθόδοξο), από κάθε άποψη, τρόπο του.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το The Outlaws μας συστήνει ένα νέο τηλεοπτικό είδος, όπου το βρετανικό The Office (ετερόκλητοι χαρακτήρες δίνουν ρεσιτάλ κωμωδίας στο πλαίσιο μιας ανορθόδοξης παρέας) συναντά το Ozark (τηλεοπτικό θρίλερ για το εμπόριο ναρκωτικών). Μάλιστα, ο δημιουργός της σειράς, Στίβεν Μέρτσαντ, πρωταγωνιστεί και ως ο loser δικηγόρος Γκρεγκ, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές σωματικής κωμωδίας. 

Η σειρά που συνδυάζει το ξεκαρδιστικό χιούμορ με τη σκοτεινή δράση-1

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του Μπρίστολ συναντιούνται καθημερινά για να εκτίσουν τις ποινές τους με μορφή κοινωφελούς εργασίας ο Γκρεγκ, ο Φρανκ, η άτακτη αριστοκράτης-ινφλουένσερ Γκάμπι, η αριστούχος με υποτροφία στην Οξφόρδη Ράνι, ο νεαρός μπλεγμένος σε συμμορία Μπεν, ο οπισθοδρομικός επιχειρηματίας Τζον και η παλαίμαχη ακτιβίστρια Μίρνα, που επιθυμεί να γίνει αστυνομικός. Η δράση πυροδοτείται όταν οι «ερασιτέχνες» παράνομοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Πρύτανη, έναν «επαγγελματία» του είδους και μεγαλέμπορο ναρκωτικών του Μπρίστολ. 

Ο Μέρτσαντ καταφέρνει να δομήσει μια συναρπαστική σειρά, όπου το ξεκαρδιστικό χιούμορ εναλλάσσεται με στιγμές σκοτεινού θρίλερ, θίγοντας παράλληλα σύγχρονα ζητήματα, όπως η κοινωνική και οικονομική ανισότητα και το πώς έχουν επηρεάσει τις ζωές μας τα κοινωνικά δίκτυα και η πολιτική ορθότητα.

Η σειρά που συνδυάζει το ξεκαρδιστικό χιούμορ με τη σκοτεινή δράση-2

Στις δύο πρώτες σεζόν του The Outlaws, η γλυκιά συμμορία μπλέκεται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, αλλά λειτουργεί πάντα με το μότο από τους Τρεις Σωματοφύλακες: «Όλοι για έναν και ένας για όλους». Η πρόσφατη τρίτη σεζόν εστιάζει περισσότερο στα προσωπικά τραύματα που έχουν διαμορφώσει τους αγαπημένους ήρωες, τα οποία δρομολογούν νέες εξελίξεις στην προσωπική τους ζωή και στις από κοινού περιπέτειές τους με τον νόμο.

Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Γουόκεν, Στίβεν Μέρτσαντ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Τζέσικα Γκάνινγκ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 86%.
Η σειρά προβάλλεται από το Cosmote TV.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT