Ενας Πιγκουίνος που άκουγε κάντρι

Στο «The Penguin», ο Κόλιν Φάρελ υποδύεται έναν αντιήρωα πιο κοντά στον Τόνι Σοπράνο παρά στον «κακό»-καρικατούρα από το σύμπαν του Μπάτμαν

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και όμως, ο Πιγκουίνος ακούει Ντόλι Πάρτον. Αυτή θα μπορούσε να είναι η πλέον σύντομη –αλλά σε μεγάλο βαθμό κατατοπιστική– σύνοψη για την προσέγγιση της νέας σειράς The Penguin στον εμβληματικό «κακό» της Γκόθαμ Σίτι. Έχοντας μεγαλώσει με τις ταινίες Μπάτμαν των ’90s, ο Πιγκουίνος έχει χαραχτεί στο μυαλό μου με τη μορφή που του έδωσε ο Τιμ Μπάρτον στο Ο Μπάτμαν επιστρέφει και ερμήνευσε εξαιρετικά ο Ντάνι Ντε Βίτο. Μια κινηματογραφική καρικατούρα με άλλα λόγια, πολύ κοντά στον χάρτινο ήρωα της DC Comics. Ένας λίγο αστείος, λίγο τρομακτικός villain, με μύτη σαν ράμφος, τσιγάρο στο στόμα, μαύρο φράκο, ομπρέλα-φονικό όπλο, σαδιστικό χαμόγελο και το χαρακτηριστικό περπάτημα που επιβεβαιώνει το παρατσούκλι του. 

Ο Πιγκουίνος του Κόλιν Φάρελ πάλι, στη νέα spin-off σειρά που μόλις κυκλοφόρησε, απεχθάνεται το υποτιμητικό παρατσούκλι του και συστήνεται ως Όσβαλντ Κομπ ή Οζ. Δεν καπνίζει, φοράει ένα μακρύ μαύρο δερμάτινο, ανοίγει ομπρέλα μόνο όταν βρέχει, διαθέτει άβολο χαμόγελο και ένα CD στο αυτοκίνητο με το τραγούδι 9 to 5 της Ντόλι Πάρτον. Σε αντιστοιχία με τους στίχους του τραγουδιού για όσους εργάζονται δίνοντας τα πάντα και εισπράττουν μόνο μειωτικές συμπεριφορές, ο Οζ σκιαγραφείται στο The Penguin ως ένας ακούραστος «εργάτης» για τη μαφιόζικη οικογένεια των Φαλκόνε. Ζει για να τους υπηρετεί στο πλαίσιο του υποκόσμου της Γκόθαμ Σίτι, χωρίς όμως να ανταμείβονται οι ιδέες και οι κόποι του. Αντίθετα, όταν εκείνος επιστρέφει στο μίζερο σπίτι του για να ξεκουράσει τα παραμορφωμένα πόδια του, οι Φαλκόνε απολαμβάνουν τους καρπούς του δικού του μόχθου στη βίλα τους. Όταν όμως παίρνει τη μοίρα του στα χέρια του για να αναρριχηθεί πολύ ψηλά στην ιεραρχία, δοξαζόμενος παράλληλα ως ευεργέτης των φτωχών, βρίσκει στον δρόμο του την αδίστακτη κόρη της εγκληματικής οικογένειας, Σοφία Φαλκόνε. 

Με ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, δυνατές ερμηνείες και πλοκή που πυροδοτείται από τις δυναμικές στις σχέσεις των πρωταγωνιστών, το The Penguin είναι μια διαφορετική σπουδή στον εμβληματικό χαρακτήρα του Πιγκουίνου. Μια προσέγγιση που, τελικά, απευθύνεται περισσότερο σε όσους αγάπησαν το Sopranos και λιγότερο στους φανατικούς των κόμικ της DC.

Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Κριστίν Μιλιότι, Μάικλ Κέλι.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 94%.
H σειρά προβάλλεται στο Vodafone TV.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT