Ενα ραπ βιντεοκλίπ στα χωριά της Κρήτης

Ενα ραπ βιντεοκλίπ στα χωριά της Κρήτης

Θηλυκή αλητεία, ρεγκετόν ρυθμοί και μαύρο χιούμορ σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιντεοκλίπ που γυρίστηκαν ποτέ στην ελληνική επαρχία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλικιωμένες κυρίες που καθαρίζουν φασολάκια, μια περιφορά φερέτρου, επικίνδυνες μαγειρικές, τσουγκρίσματα ρακοπότηρων σε καφενεία της επαρχίας. Ήξερα καιρό την Aeon, αλλά το νέο της κλιπ για το Gossip girl με έπιασε απροετοίμαστο. Γυρισμένο στις Αρχάνες και στους Κουνάβους Ηρακλείου Κρήτης από την ομάδα των Ludens Creative, το βίντεο συνοδεύει ευφάνταστα ένα κομμάτι ρεγκετόν ρυθμού και το αναδεικνύει. Η παραγωγή, η μείξη και ο προγραμματισμός είναι του Ζερό 25 52, ο οποίος ζει στην Ορεστιάδα. Κάπως έτσι, στο δικό μου μυαλό το Gossip girl ενώνει τα δύο άκρα της Ελλάδας: Βορρά και Νότο.

Η Aeon γεννήθηκε το 2000 στο Ηράκλειο Κρήτης. Μεγάλωσε στους Κουνάβους και στα 15 της ηχογραφούσε ήδη χιπ χοπ. «Η πρώτη μου σοβαρή επαφή με το είδος ήταν όταν άκουσα τον δίσκο Μηχανές των Στίχοιμα και όταν ακούσαμε για τη δολοφονία του Killah P (Παύλου Φύσσα)», θυμάται. «Στο χωριό υπήρχε αρκετή απομόνωση, οπότε ήταν η μόνη μουσική που μπορούσα να κάνω εντελώς μόνη και αυτόνομα». Στα 18 της βρέθηκε στην Ακαδημία Μουσικής, Χορού και Καλών Τεχνών του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, για σπουδές βαλκανικής μουσικής. «Συγκεκριμένα, σολιστικό γκαντούλκας (βουλγαρικής λύρας). Εκεί έμαθα πολλά για τους ρυθμούς, κάτι που με βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό που κάνω πλέον». Σήμερα σπουδάζει στην Άρτα με ειδικότητα στην κρητική λύρα, όργανο που παίζει από τα εννιά της, με βασικούς δασκάλους τον Ρος Ντέιλι και την Κέλλυ Θωμά. Η βάση της όμως είναι η Αθήνα και το ραπ. «Προσπαθώ να βιοποριστώ κάνοντας αυτό που αγαπάω», μου λέει. Το επίσης πρόσφατο κομμάτι της, Rap diva, είναι ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα του ταλέντου της.

Ενα ραπ βιντεοκλίπ στα χωριά της Κρήτης-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Jamie XX – In waves

Πού το βρίσκει τόσο κέφι ο Jamie XX; Γιατί δεν εμπνέεται από τον ανθρώπινο πόνο, τους ήχους των δέντρων και την κλιματική αλλαγή; Πώς και θέλει απλώς να μας ψυχαγωγήσει; Ένα ανεβαστικό άλμπουμ indie ηλεκτρονικής μουσικής, που υπενθυμίζει ότι τα πράγματα είναι απλά. Χορέψτε ελεύθερα, χωρίς να σκέφτεστε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT