Πώς ένα κλασικό παιδικό παιχνίδι έγινε φωτογραφικό πρότζεκτ στο Instagram

Πώς ένα κλασικό παιδικό παιχνίδι έγινε φωτογραφικό πρότζεκτ στο Instagram

H χαρά του ερασιτεχνισμού οδήγησε έναν πατέρα να έρθει πιο κοντά με τον γιο του. Αυτή είναι η παράξενη και πολύ ανθρώπινη ιστορία του Ρος Μπερνς από τη Σκωτία

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες 1.500 μέρες, πάνω κάτω, ο Σκωτσέζος Ρος Μπερνς ακολουθεί μια ευχάριστη καθημερινή συνήθεια: βρίσκει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο Εδιμβούργο και τα χρησιμοποιεί ως φόντο για να φωτογραφίσει την τεράστια συλλογή από παιδικά αυτοκινητάκια του 8χρονου γιου του. «Όλα ξεκίνησαν για να ξορκίσουμε την πλήξη της καραντίνας, κάναμε πολύωρες βόλτες στους δρόμους του Εδιμβούργου με τον γιο μου, ο οποίος συνήθιζε να φέρνει μαζί του τις αγαπημένες του μινιατούρες Hot Wheels. Βρήκα διασκεδαστικό να τα φωτογραφίζω με το κινητό μου σε διάφορα όμορφα σημεία της πόλης και να ανεβάζω τις εικόνες στο Instagram. Τα θετικά σχόλια που έλαβα με ενθάρρυναν να συνεχίσω. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, είναι το αγαπημένο μου καθημερινό χόμπι. Φαίνεται αστείο, αλλά το πρώτο πράγμα που πακετάρω πριν φύγω από το σπίτι είναι τα Hot Wheels!».

Ένα υπέροχο κοινό χόμπι

Ο 45χρονος Ρος εργάζεται ως υπεύθυνος Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Νάπιερ του Εδιμβούργου, αλλά μέσα από τη φωτογραφία ανακάλυψε έναν δημιουργικό τρόπο να έρθει πιο κοντά στον γιο του. «Αυτό το πρότζεκτ ενίσχυσε τη σχέση μας. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος γι’ αυτά τα αυτοκινητάκια. Μάλιστα, του έχω αγοράσει τη δική του φωτογραφική μηχανή, για να τραβάει και ο ίδιος τις δικές του εικόνες. Έχει γίνει ένα υπέροχο κοινό χόμπι, ένας τρόπος να περνάμε δημιουργικές στιγμές μαζί». Όταν βρίσκουν χρόνο, ταξιδεύουν και εκτός Εδιμβούργου για να φωτογραφίσουν τα Hot Wheels του μικρού Ντάνιελ σε διάσημα αξιοθέατα, από τη Γλασκώβη και το Νιούκαστλ μέχρι το Λονδίνο.

Πώς ένα κλασικό παιδικό παιχνίδι έγινε φωτογραφικό πρότζεκτ στο Instagram-1
Πάνω αριστερά: Porsche Safari, πάνω κέντρο: ’20 Toyota Tacoma, πάνω δεξιά: Mercedes-Benz 300 SL, κάτω αριστερά: Land Rover Defender 90, κάτω κέντρο: BMW M3 Wagon, κάτω δεξιά: Ferrari 365

«Το γεγονός ότι προκαλώ τον εαυτό μου να φωτογραφίζει καθημερινά αυτά τα αυτοκινητάκια είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσω ένα φωτογραφικό ημερολόγιο της ζωής μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για παράδειγμα, βλέπω μια συγκεκριμένη φωτογραφία και θυμάμαι μια όμορφη στιγμή με τον γιο μου σε ένα αγαπημένο μέρος στη Γλασκώβη, κοντά σε έναν παλιό γερανό δίπλα στο ποτάμι». Ο λογαριασμός του στο Instagram, όπου δημοσιεύει τις φωτογραφίες, έχει αποκτήσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. «Λαμβάνω υπέροχα σχόλια από οπαδούς των Hot Wheels στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Έχω έρθει σε επαφή με έναν πατέρα στο Λος Άντζελες, ο οποίος έχει βάλει τις φωτογραφίες μου σε κορνίζες στο δωμάτιο του γιου του. Υπάρχει και ένας αγρότης στη Μινεσότα που κάνει ένα παρόμοιο πρότζεκτ, και πάντα σχολιάζουμε ο ένας τις φωτογραφίες του άλλου, παρόλο που δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ».

«Το γεγονός ότι προκαλώ τον εαυτό μου να φωτογραφίζει καθημερινά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσω ένα ημερολόγιο της ζωής μου τα τελευταία χρόνια».

Πώς ένα κλασικό παιδικό παιχνίδι έγινε φωτογραφικό πρότζεκτ στο Instagram-2
Ένα μοντέλο ’59 Chevy Impala.

Αγάπη για τα αυτοκίνητα

Τα αυτοκίνητα πάντα του ασκούσαν μια ιδιαίτερη γοητεία. «Είμαι παθιασμένος οδηγός, μου αρέσουν τα καρτ και τα αμερικανικά muscle cars. Αγαπώ να παρακολουθώ εκθέσεις αυτοκινήτων με τον γιο μου, εκτιμώντας την αισθητική των κλασικών αυτοκινήτων». Αν και διστάζει να ονομάσει τον εαυτό του «καλλιτέχνη», δεδομένου ότι αυτό που κάνει είναι περισσότερο ένα χόμπι, πιστεύει ότι έχει εξελιχθεί πολύ φωτογραφικά μέσα στα χρόνια, αφήνοντας πίσω του την ταμπέλα του ερασιτέχνη. Γι’ αυτό και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει το πρότζεκτ για καιρό ακόμα. «Έχω συμπληρώσει περίπου 1.500 μέρες. Δεν θέλω να σπάσω το σερί. Είναι μια συνήθεια που κρατάει τον ενθουσιασμό μου ζωντανό. Με τα νέα Hot Wheels να κυκλοφορούν τακτικά, δεν βλέπω τέλος στον ορίζοντα. Ελπίζω να γίνουν κάποτε και ταινία στο Χόλιγουντ και να με καλέσουν στην πρεμιέρα ως influencer!», καταλήγει γελώντας.

Για περισσότερες φωτογραφίες, αναζητήστε στο Instagram: @scot.wheels

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT