Eνα ντοκιμαντέρ για το πραγματικό νόημα της φιλίας και της αποδοχής

Eνα ντοκιμαντέρ για το πραγματικό νόημα της φιλίας και της αποδοχής

Το Will & Harper είναι ένα ταξίδι ζωής για τον διάσημο κωμικό Γουίλ Φέρελ και τη στενή του φίλη και συνεργάτιδα, που στα 61 της χρόνια έκανε coming out ως τρανς γυναίκα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουίλ Φέρελ και η Χάρπερ Στιλ έχουν καθίσει για πρωινό σε ένα αμερικανικό diner στην Ιντιάνα. Ο πρώτος δίνει την παραγγελία του και στη συνέχεια η σερβιτόρα ρωτάει τη δεύτερη: «Εσείς, κύριε;». Η εν λόγω σκηνή εκτυλίσσεται στην αρχή του ντοκιμαντέρ Will & Harper, ενός roadtrip με πρωταγωνιστές τον καταξιωμένο ηθοποιό και τη στενή φίλη του, η οποία, στην ηλικία των 61 ετών και έπειτα από 30 χρόνια φιλίας με τον Φέρελ, έκανε coming out ως τρανς γυναίκα.

Ο Άντριου Στιλ έγραψε μερικά από τα πιο αστεία σκετς του Γουίλ Φέρελ στα ’90s, για τις ανάγκες του εμβληματικού κωμικού σόου Saturday Night Live. Κάπως έτσι, το κοινό χιούμορ γέννησε μια δυνατή φιλία και μακρόχρονη συνεργασία. Όταν, λοιπόν, πρόσφατα ο Άντριου ενημέρωσε τον Γουίλ ότι, έπειτα από χρόνια δυσφορίας μέσα στο σώμα του, αποφάσισε να ζει ανοιχτά ως γυναίκα (ακούγοντας στο όνομα Χάρπερ Στιλ), ο Γουίλ πρότεινε ένα roadtrip για να εξερευνήσουν το νέο στάδιο της φιλίας τους. Περνώντας μέσα από τις πιο συντηρητικές μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, σε μέρη που αγαπούσε να συχνάζει η Χάρπερ ως Άντριου, ο Γουίλ τη ρωτάει για τη σχέση της με τον εαυτό της στο παρελθόν και στο παρόν, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως ασπίδα προστασίας σε μέρη που δεν είναι ασφαλή για εκείνη, όπως για παράδειγμα το «ματσό» Τέξας. 

Με δύο πτυσσόμενες καρέκλες και ένα φορητό ψυγειάκι γεμάτο μπίρες, ο Γουίλ και η Χάρπερ κάνουν στάσεις σε ερήμους, ποταμούς και υπαίθρια πάρκινγκ για συζητήσεις ενδοσκόπησης, όπου, ανάμεσα σε γέλια και σε κλάματα, ανακαλύπτουμε μαζί τους το πώς είναι να ζεις 60 χρόνια με φόβο – η Χάρπερ φοβόταν πάντα ότι είναι ένα τέρας, τώρα φοβάται πως ο κόσμος μπορεί να την κάνει να μισήσει τον αληθινό εαυτό της. Τι είναι όμως τελικά το Will & Harper; Το απαύγασμα μιας πολυετούς και πολύ επιτυχημένης συνεργασίας, ένα οδοιπορικό γεμάτο ενσυναίσθηση, χιούμορ και συγκινήσεις, ένα μάθημα για τη φιλία και την αποδοχή, με εκπλήξεις ακόμα και μετά τους τίτλους τέλους.

Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Φέρελ, Χάρπερ Στιλ, Κρίστεν Γουίγκ, Σεθ Μάγιερς.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 99%.
Το ντοκιμαντέρ στριμάρεται στο Netflix.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT